İTB’nin ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

İTB’nin ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 00:00

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Aralık ayı meclis toplantısında Gazetecilik Yarışması ve üyelere yönelik “Meslek Başarı” ödülleri dağıtıldı.

Haberin Devamı

Törende 2010 yılında en fazla tescil ücreti ödeyen Ahmet Küçükbay ile en fazla tescil ücreti ödenmesinde katkısı olan Adnan Kulinca  başta olmak üzere borsa üyeliğinde 50 yılı aşan şirketler ve kendi meslek grubunda başarı sağlayan üyelere ödülleri verildi.

Gazetecilik Yarışması Ödülleri’nde ise haber dalında Yeni Asır’dan Sinan Doğan, Anadolu Ajansı’ndan Tolga Albay ve Habertürk’ten Nihat Delibaşı ilk üç dereceyi paylaştı. Yeni Asır’dan Murat Şahin mansiyon alırken, araştırma-inceleme dalında sırasıyla Ticaret’ten Seda Gök, Refleks Gazetesi’nden Mehmet Uluğtürkan, Hürriyet Gazetesi’nden de Mete Tamer Omur ödüllendirildi. Röportaj dalında birinci Seda Gök olurken, Habertürk’ten Ebru Erdoğan ve Ticaret’ten Esra Ar Seyirden izledi. Yarışma Özel Ödülü ise Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’ne verildi.

Haberin Devamı

TARIMA DAHA ÇOK ÖNEM

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli Türkiye’de nüfusun yüzde 25’inin tarımdan geçindiğini, tarımda çalışan 5.7 milyon insanın 62 milyar dolarlık bir tarımsal değer ürettiğini kaydetti. Kestelli, tarım sektörünün 2011’de yüzde 6’ya yakın büyüme kaydettiğini, yılın en büyük olumsuzluğunun ise pamuktaki fiyat dalgalanmasının getirdiği hayal kırıklığının olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!