Hayalleriyle uğurlandılar

Güncelleme Tarihi:

Hayalleriyle uğurlandılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 00:00

İzmir Çeşme’nin 23 mil açığında makine dairesinden su aldıktan sonra batan Türk bayraklı “Doğu Haşlaman” isimli gemide hayatını kaybeden gemiciler Sadettin Akdemir ve Süleyman Ballı’ya yapılan otopside kalp krizi sonucu hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Tersanede bakımı yapıldıktan sonra yaklaşık iki hafta önce tekrar seferlere başlayan gemide can veren 61 yaşındaki Ballı’nın uzun yıllar restoranlarda aşçılık yaptıktan sonra 8 yıl önce uluslararası seferler yapan gemilerde çalışmaya başladığı öğrenildi.

Emekliliği bekliyormuş

Süleyman Ballı’nın, prim günlerinde eksik olduğu için çalışmaya devam ettiği, 5 ay sonra emekliliği hak edecek olmanın hayalini kurduğu dile getirildi. Cenazeyi almak için İzmir’e gelen oğlu Murat Ballı, “Babam çok iyi bir insandı. En son iki gün önce annemle konuşmuş. Kaptanın fırtınalı havalarda denize açılmadığını, bunun da kendileri için iyi olduğunu söylemiş” dedi. Gemide ikinci kaptanlık yapan 4 çocuk babası Sadettin Akdemir’in ise 30 yıldır aynı firma ve gemide görev yaptığı, emekliliği hak etmesine rağmen çalışmaya devam ettiği öğrenildi. Akdemir’in de en son geçen pazar günü sefere çıkmadan önce ailesini arayıp görüştüğü ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!