12 ay kültür-sanat

Güncelleme Tarihi:

12 ay kültür-sanat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 00:00

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ndeki Kuzey Hendeği’nde yaz aylarında düzenlenen konser ve uluslararası gösterilerin yılın 12 ayına yayılabilmesi için Bodrum Belediyesi ile Doğuş Gurubu’nun hazırladığı ortak projenin ilk adımı atıldı.

Haberin Devamı

Proje; Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla tanıtıldı.

Kuzey Hendeği’nin kullanım alanını müzeden 2016’ya kadar aldıklarını belirten Başkan Kocadon, “Amacımız, Bodrum’a yılın 12 ayı turist çekebilmek. Yıl boyunca turizm yapmak istiyorsak alternatifler de yaratmalıyız. Projeye destek veren Doğuş Gurubu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Kuzey Hendeği’nin bin 200 kişi olan kapasitesi 2 bin 200’e çıkarılıp, yarı kapalı konser, gösteri ve sanat etkinliği alanına dönüştürülecek. Bu amaçla 3 milyon Euro harcanacak.

Doğuş’tan destek

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan: Bodrum yılın 12 ayı sanat ve gösteri etkinliklerinin yapılabileceği iklimsel şartlara sahip. Turgutreis’teki D Marin Marina’da zaten uluslararası klasik müzik festivalini geleneksel hale getirdik. Başkan Kocadon turizmi yılın 12 ayına yaymak istediklerini söyleyince projeye destek vermeyi uygun gördük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!