Anadolujet'in Eskişehir uçuşları başladı

Güncelleme Tarihi:

Anadolujetin Eskişehir uçuşları başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 16:32

Türk Hava Yolları (THY) kuruluşu Anadolujet, Borajet ile yapılan anlaşma çerçevesinde Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-İzmir karşılıklı seferlerine başladı.

Haberin Devamı

İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Eskişehir'e ilk seferine saat 13.00 itibariyle başlayan uçakta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Anadolujet'in İcrasından Sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, sanatçı Mithat Körler, basın mensupları ve davetliler yer aldı.

Uçağın saat 13.50'de indiği Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havaalanı'nda ilk seferin düzenlenmesi dolayısıyla gerçekleştirilen törene AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum, Kazım Kurt, Eskişehir Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Ayhan Kavas, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ve davetliler katıldı.

“Seferler talebe göre artırılabilir”

Törene görüntülü bağlantıyla katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet'in kuruluşunda aldığı rollerle bağımsızlık mücadelesine önemli katkılar yapan Eskişehir'in her yönüyle Türkiye'nin İç Anadolu, Marmara, Doğu Anadolu, Akdeniz'e açılan kapısı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 60 yıllık rüyası Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) ilk kez Eskişehir ve Ankara'dan başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Daha sonra İstanbul'a, Konya'ya, İzmir'e ve Sivas'a hızlı tren ağını yayıyoruz. Bu uçak seferleri İzmir'in de ilave edilmesiyle çok daha verimli olacak, devamlılığı gelecek. Bu konuda Eskişehirlilere de büyük görev düşüyor. Eskişehir, demiryolları imalatının merkezi, havacılığın merkezi, üreten ve ürettikleriyle Türkiye'yi kalkındıran çok önemli bir kentimiz. Burada havayolu seferlerinin olmaması her zaman bir eksiklikti. Birkaç denemeden sonra artık bunu kalıcı hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Başlayan bu seferler kapsamında uçak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak. Aynı zamanda İzmir seferleri de başlıyor. Şu anda haftada 3 gün olarak başlayan seferler talebe göre artırılabilir, günlük hale getirilebilir. Eskişehir'de hava ve demiryolunun yanında karayolunda da çok büyük mesafeler katettik. 90 kilometre bölünmüş yol uzunluğunu 305 kilometreye çıkarttık. Havaalanı da Anadolu Üniversitesinin havaalanıydı. Şimdi bu havaalanını, pisti büyütmek suretiyle uluslararası nitelikte bir havaalanına dönüştürüyoruz.”

“Eskişehir haftanın 7 günü uçağı hak eden bir şehir”

Nabi Avcı da Eskişehir'in haftanın 3 günü değil, 7 günü uçağı hak eden bir şehir olduğunu ifade ederek, kentin bunu en kısa zamanda yolcu kapasitesiyle kanıtlayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Karşılıklı uçak seferlerinin saat ve gün olarak artacağını anlatan Avcı, şöyle devam etti:

“O bakımından tüm Eskişehirli hemşehrilerimizin ilgilerini bekliyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bu doğrultuda emeği geçen Bakanımız Yıldırım'a, THY Genel Müdürü Temel Kotil'e, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya, Anadolujet çalışanlarına, Eskişehir'in bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. İnşallah
seferlerimiz artarak devam eder.”

Vali Yardımcısı Nurettin Yücel de uçak seferlerinin kent halkına hayırlı olmasını diledi.

Anadolujet'in İcrasından Sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan da Eskişehir'in bugüne kadar Anadolujet'in imkanlarından faydalanamamasından dolayı üzüntü yaşadığını belirterek, bugün başlayan uçuşlarla Eskişehir'in Anadolujet'in 42. ulaşım noktası olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Avcı ve Yücel'e maket uçak hediye edildi.

Seferler Borajet tarafından 66 koltuklu ATR72- 500 tipi uçaklarla haftanın 3 günü yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!