Bu kez Ada sallandı

Güncelleme Tarihi:

Bu kez Ada sallandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 00:00

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde dün üç saat arayla 4.3 ve 4 büyüklüğünde iki deprem oldu. Herhangi bir hasara yol açmayan sarsıntılar heyecan yarattı.

Haberin Devamı

İlk deprem 07.59’da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğündeki depremin yerin 6.7 km derinliğinde kaydedildiğini açıkladı. Sarsıntı; Kuşadası Merkez, Selçuk, Aydın ve İzmir’de hissedildi. İkinci deprem 09.51’de yine Kuşadası Körfezi’nde 4 büyüklüğünde ve yerin 4.6 km derinliğinde kaydedildi. Bu sarsıntı, yüzeye daha yakın olduğundan ilkine oranla şiddetli hissedilse de hasara yol açmadı.

En çok onlar korktu

En büyük paniği Van Depremi’nden kaçarak Kuşadası’nda SGK Eğitim ve Dinlenme tesislerine yerleştirilen depremzedeler yaşadı. Büyük bir korkuyla sokağa fırlayan Vanlı depremzedelerden Maşallah Binar, “Depremi Van’daki gibi hissettik. Çok kısa sürmesine rağmen çok korktuk. Van Depremi’nin psikolojisini hala taşıyoruz. Deprem sonrası buradan gitmeyi bile düşündük. Yağmurdan kaçarken doluya yakalandık gibi olduk. Yataktan korkarak kalktık” dedi. İsa Binzet ise, “Biz 7.2’lik depremlere alıştık. Bu deprem sayılmaz, ama çocuklar çok korktu, panik yaptı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!