Foça’ya balıkçı heykeli

Güncelleme Tarihi:

Foça’ya balıkçı heykeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 00:00

İzmir Foça’da, “Balıkçılığımız ve Balıkçıların Sorunları” konulu panel düzenlendi. Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, balıkçılık sektörü için çanların çalmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

“Bugüne kadar önlem almadık, almıyoruz” diyen Özkaya, “Abhazya’dan balıkçılar geliyor, kaçak olarak balığımızı avlıyor. Yakalayıp cezalandıracağımız yerde, balığı alıp yurdumuzda satarak kendi balıkçımızı bir daha cezalandırıyoruz” dedi.

Doç. Vahdet Ünal, Yrd. Doç. Dilek Türker Çakır, çevre faktörleri açısından yöreyi bekleyen sorunlara değinip, bölgeye kurulacak termik santralın deniz suyunu 1 derece ısıtması halinde bile balıkların besin kaynağı olan tüm planktonları öldürmeye yeteceğini savundu. Konuşmacılar, balık av yasağı zamanları ilan etmek yerine, yumurtlama ve üreme yapılan alanlara her zaman av yasağı bölge ilan edilmesinin daha yararlı olacağı görüşünde birleşti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Demokrasi Meydanı’na geçti, heykeltıraş Müge Olçum ve seramik sanatçısı Özgür Bilgi tarafından yapılan “Balıkçı” heykelinin açılışını yaptı. Bronz görünümlü polyester döküm malzemeden yapılan 800 kilo ağırlığındaki heykel, açılışın hemen ardından hatıra fotoğrafı çektirilen mekan haline geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!