MEB ihalesini Beypazarı Meslek lisesi kazandı

Güncelleme Tarihi:

MEB ihalesini Beypazarı Meslek lisesi kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 00:00

Türkiye genelinde bazı okulların ihtiyacı olan otomatik kumanda deney seti ihalesini Beypazarı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML) kazanarak üretime başladı.

BEYPAZARI Teknik ve EML Müdürü Mustafa Ertuğrul yaptığı açıklamada, “Projesi ve tasarımı tamamen okulumuza ait olan bu deney setinin ihalesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Projemizin teknolojik yeniliklere uygun, TSE standartlarında, emniyetli, ergonomik ve eğitim ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmesi yönleriyle diğer projelere göre üstün olduğu görüşünün benimsenmesi üzerine kabul edildi” dedi.

10 set tamamlandı

Deney setinde birbirinden bağımsız çalışan üç deney masası üzerinde aynı anda altı öğrencinin deney yapabildiğini belirten Müdür Ertuğrul, “Masa altına yerleştirilen dolapta 20 adet modül ve dört adet seyyar elektrik motoru var. Bu deney seti ile piyasada otomatik kumanda adı altında yapılan bütün otomasyon ve motor kontrol uygulamaları deneysel olarak gerçekleştirilebilmektedir” dedi. Okulun atölyelerinde ilk etapta tamamlanan 10 set Kütahya, İzmir ve Erzincan illerindeki EML’ne gönderilecek.

6 bin lira kar

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür de ziyaret ettiği okulda setleri yerinde inceledi. Temür, otomatik kumanda deney setlerinin birim satış fiyatının 17 bin 500 lira olduğunu belirterek “Bu deney seti yapımında okul elektrik elektronik teknolojisi alanından üç öğretmen ve dört öğrenci sürekli çalışmaktadır. Diğer öğretmen ve öğrencilerden de yardım alınmıştır. Bu sayede okulun döner sermayesi 6 bin lira kar elde etmiştir. Okulun tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerini kutluyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!