Selülitim yok diyene inanmam

Güncelleme Tarihi:

Selülitim yok diyene inanmam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 00:00

“Yok Böyle Dans” yarışması, Özge Ulusoy’un yaşamını değiştirdi: “Dans etmek hayatıma bir düzen getirdi. Dans ederken çok düzenli uyumam, düzenli beslenmem ve enerjik olmam gerekiyor. Sosyal hayatımı ise sıfıra indirdi. Evden stüdyoya, stüdyodan da eve geçiyorum.”

Haberin Devamı

ÖZGE SURVIVOR'DA BÖYLE YARIŞMIŞTI

Modellik kariyeri uzun zaman öncesine dayansa da “Survivor” sayesinde herkesin tanıdığı bir isim haline geldi. Şimdilerde de yarışma maratonuna “Yok Böyle Dans”la devam ediyor. Özge Ulusoy, kapak güzeli olduğu Formsante dergisine bu yarışmalarla değişen hayatını ve yeni aşkını anlattı.

 Modelliğe nasıl başladınız?
- Boy ve fiziğiniz düzgün olduğunda genelde çevredekiler “Niye modellik yapmıyorsun?” diye sorarlar. Ben konservatuvarda okurken idealist bir dansçıydım ve modellik yapmak gibi bir düşüncem yoktu. Ama ablam Elite Model Look’a katılmam için çok ısrar etti. Denemeye karar verdim. 2001’de katıldığım yarışmada üçüncü oldum. Bu arada bale yaparken bir sakatlık geçirdim, bir süre yürüyemedim. Sonra da baleye dönmek içimden gelmedi. Okul bittikten sonra, 2003 yılında Miss Turkey’e katılıp ikinci oldum ve profesyonel modellik yapmaya başladım. Her şey çorap söküğü gibi gitti. Ama ben konservatuvarı bitirip de bale yapmamaya karar verince bir üniversite daha okumam gerektiğini düşündüm. Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölü’müne başladım. Sonra biliyorsunuz “Survivor” yarışması geldi. 
“Survivor” ile hayatınız değişti galiba...
- “Survivor” benim için bir dönüm noktası oldu çünkü o zamana kadar beni sadece moda camiası tanıyordu. Yarışmaya katılma sebebim de buydu. Modeller hakkındaki önyargıları kırmak ve kendimi tanıtmak istiyordum. Acun (Ilıcalı) bana şans verdi, ben de o şansı doğru kullandığıma inanıyorum. Ben normal hayatımda da ordaki gibiyim. Kolay geçinilen, kaprisi, egosu olmayan biriyim.
DANSA BAŞLAYINCA
SPORA GEREK KALMADI
Sağlıklı yaşamaya dikkat ediyor musunuz?
- Modellik yaptığım ve dış görünüşüm ön planda olduğu için özellikle cildime çok dikkat ediyorum. Vücudumun sağlıklı olması içinse yeme, içme, uyku düzeni gibi şeylere özen göstermem gerekiyor. Sürekli cilt bakımı yaptıranlardan değilim ama makyajı yüzümde mümkün olduğunca az tutuyor, günlük hayatta da çok fazla makyaj yapmıyorum. Spor yapmaya çalışıyorum. Fitness, kardiyo, power plate, pilates yaptım. Ama şimdi dans olduğu için bunlara gereksinim duymuyorum. Çünkü dans spordan daha fazla form tutmamı sağlıyor.
? Beslenme düzeniniz nasıl?
- Bu dans projesine başladığımdan beri beslenme düzenim de değişti. Sabah kalktığımda ilk önce su içiyorum, su içmenin sindirim sistemine, dolaşıma çok iyi geldiğini düşünüyorum. Sonra ceviz, badem ve fındık yiyorum. Her sabah kefir içiyorum. Haşlanmış yumurta beyazını kas yapması için her gün tüketiyorum. Bir de sabahları enerji vermesi için küçük bir parça çikolata gibi tatlı yiyorum. Süt içmeye özen gösteriyorum. Çay, kahve çok tüketen biri değilim. Asitli içecekler de içmiyorum. Öğlen mutlaka ızgara et yiyorum, yanında salata ya da zeytinyağlı bir şeyler... Arada meyve, yoğurt ya da müsli... Akşam yemeğinde genelde kendi yaptığım salatayı yemeye özen gösteriyorum. İçerisine tavuktan mantara fasulyeden nohuta kadar her şeyi katıyorum. Ekmek, şeker hayatımda yok, tuz da çok tüketmiyorum.
SOSYAL HAYATIM
SIFIRLANMIŞ DURUMDA
? Çabuk kilo alır mısınız?
- Evet, çok çabuk kilo alıp veren bir bünyem var. Yiyip de kilo almayan şanslılardan olmadığım için hep dikkat etmem gerekiyor. Bir dönem diyetisyen yardımıyla da kilo verdim. Şu an 53 kiloyum, o zaman 60’ı görmüştüm. Haftada bir gün kendime yemek konusunda izin veriyorum ve o gün canım ne istiyorsa onu yiyorum ama...
? Dans etmek hayatınızı ne yönde değiştirdi?
- Dans etmek hayatıma bir düzen getirdi. Dans ederken çok düzenli uyumam, düzenli beslenmem ve enerjik olmam gerekiyor. Sosyal hayatımı ise sıfıra indirdi. Evden stüdyoya, stüdyodan da eve geçiyorum. Ama bu bir dönem ve çok keyifli bir iş yapıyorum.
? Meyve ve sebzelerle aranız nasıl?
- Yaz meyvelerini çok seviyorum. Karpuz, kiraz, kayısı, erik... Yazın sadece meyveyle besleniyorum diyebilirim. Kışın o kadar şanslı değilim çünkü elma, muz, armut yemiyorum. Kışın mandalina, portakal tüketiyorum. Sebze ise çok seviyorum. Kereviz dışında tüm sebzeleri yerim.
? Estetik yaptırmayı düşünür müsünüz?
- Estetiğe karşı değilim. Kendime henüz hiçbir müdahale yaptırmadım ama gerektiğinde kesinlikle yaptırırım. Mutsuz yaşamaktansa estetik yaptırmak tercihimdir.
KENDİNE GÜVENEN, GÜÇLÜ
ERKEKLERDEN HOŞLANIRIM
? Biraz da özel hayattan söz edelim... Aşık olduğunuzda çok değişir misiniz?
- Ne kadar doğru bilmiyorum ama şimdiye kadar hep hayatımda olan insanı kendimden çok düşündüm.
? Peki şu an kendinizden çok düşündüğünüz biri var mı?
- Evet, uzun süredir birlikte olduğum biri var ve çok mutluyum.
? Bir erkek sizi nasıl etkiler?
- Öncelikle oturup kalkmasını bilen biri olması lazım. Nerede, nasıl konuşacağını bilmeli. Etrafındaki insanlara nasıl davrandığına da dikkat ederim. Dış görünüş de önemli ama bir süre sonra onun anlamı kalmıyor. Benim için asıl önemlisi konuşabildiğim biri olması. Eğer konuşamıyorsak, sadece eğleniyorsak, özel paylaşımlarımız yoksa, bu sağlıklı bir ilişki değildir. Kendine güvenen, kendi ayakları üzerinde duran, kendi parasını kazanan güçlü erkeklerden hoşlanıyorum.
? Ya evlilik?
- Şu an gündemimde değil ama evliliği düşünüyorum tabii çünkü çocuk sahibi olmak istiyorum. Mümkün olursa üç çocuk yapabilirim.

Haberin Devamı

“SELÜLİTİM YOK”
DİYENE İNANMAM
? Cilt bakımınız için neler yapıyorsunuz?
- Cildim pürüzsüz ve ben ergenlik dönemimde de hiç sivilce çıkarmadım. Genetik galiba çünkü ablamın da, annemin de cildinde sorun yok. Cildimle ilgili tek sıkıntım rengimin bazen soluk görünmesi. Makyajımı düzenli olarak temizliyor, haftada bir gün peeling yapıyorum. Nemlendiricimi sürüyorum. 25 yaşımdan itibaren de akşamları serum kullanmaya başladım.
? Selülit sorunu yaşıyor musunuz?
- Küçük yaşlardan beri sporla uğraştığım için ciddi bir sıkıntım yok, sadece bacağımı sıktığımda bir şeyler olduğunu görüyorum o kadar... O da yaşın getirdiği bir şey. Zaten selülit her kadında görülen bir problem çünkü östrojen hormonu salgılıyorsanız selülit kaçınılmaz. “Selülitim yok” diyenlere de inanmıyorum. Sadece bazı kişilerde daha geç yaşlarda, bazılarında daha erken görülüyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!