GeriSeyahat Ajanda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ajanda

Ajanda

oynayın

Dünyanın en iyileri arasında

Golf World Dergisi’nin seçtiği ‘Avrupa’nın En İyi 100 Golf Sahası’nda 52’nci LykiaLinks Antalya, yeni yıla spor dolu girmek isteyenler için ideal. Ünlü mimar Perry O’Dye’ın tasarladığı 18 delikli saha, özellikle deniz kıyısında olduğundan bir başka keyif veriyor. Kişi başı fiyatlar 182 liradan başlıyor. (242) 754 43 43

gidin

Buzlar içinde yeni yıl

Stockholm, Oslo, Londra ve Tokyo’nun ardından şimdi de İstanbul’da Icebar. Duvarlardan bardaklara her şeyin buzdan yapıldığı, her an eriyecekmiş gibi duran bu ilginç atmosferde yeni yıla girebilirsiniz. Kişi başı 250 lira. (212) 217 73 34.

dinleyin

Nu-jazz’ın kraliçesi

Hem sesinin, hem de sahnede duruşunun güzelliği dillere destan, Nu-jazz’ın Brezilyalı kraliçesi Ive Mendes, 29 Aralık akşamı İstanbul Jazz Center’da. ‘Sade’ ve ‘Everything But The Girl’ün yapımcısı Robin Millar’la çalışan Mendes 2009’da bossanova, soul, caz ve popu harmanlayarak ‘Magnetism’ albümünü çıkarmıştı. Konserde bu albümden parçalar çalması ve doğaçlama yapması bekleniyor. Biletler 78 lira, Biletix’te.

gezin

Dali’nin baskıları İstanbul’da

Salvador Dali’yle ilk tanıştığınızda “Aaa bu saatler neden böyle kaymış, o yatak neden kumsalda duruyor” gibi sorular takılmıştır aklınıza. İşte Dali, çılgın ya da gerçeküstü resimlerinin her birini belki de bu soruları sordurmak, farklı olduğunu kanıtlamak için yaptı. Şimdi bu çılgın ressamın 121 adet baskı çalışması Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi katkılarıyla İstanbul Tophane-i Amire’de. Giriş 5-10 lira.

katılın

Van’ı terk etmiyoruz

Van depremi ardından yaşanan felaket ne yazık ki hâlâ sürüyor. Şehrin yüzde 80’i yıkık, insanlar barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu yüzden yardıma devam. ‘Van’ı Terk Etmiyoruz!’ diyen Kardeş Türküler, Grup Yorum ve Gevende, barınma sorununa destek olmak için yarın 18.00’de İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek. Gitmeseniz de mutlaka Biletix’ten bilet alın, fiyatı 25 lira.

pişirin

Yılbaşı sofranıza öneriler

Yılbaşına evinizde yemek planlıyorsanız yemeklerinizin sıra dışı olması gerek. Trüflü balkabağı çorbası, portakallı demiglace soslu fırında bütün ördek uygun olabilir. Hepsini 29 Aralık’ta Mutfak Sanatları Akademisi’ndeki atölye çalışmasında öğrenebilirsiniz. 130 lira. (212) 290 35 50

izleyin

84 yıllık eser sahnede

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’yu sahneliyor. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın 1927’de yazdığı ünlü eserinden uyarlanan oyun, Bugün Tayyare Kültür Merkezi’nde. (224) 224 76 00.

kaçırmayın

Malta’ya gidecek basketçi aranıyor

Hidayet Türkoğlu Spor Okulları tarafından organize edilen basketbol kamplarının ikincisi ‘Hido Europe Basketball Camp’ sömestr tatilinin ilk haftası olan 23-30 Ocak arası Malta’da. 1993-2001 arası doğumluların katılabileceği kampa başvurular başladı. (216) 415 44 45.

deneyin

Butik sinema dönemi

İstanbul’daki Wings Cinecity Etiler, mimar Mahmut Anlar tasarımıyla yeni bir konsepte kavuştu. Bu sayede, vizyon filmlerini izlerken içkinizi yudumlayıp gurme lezzetlerin tadını çıkarabileceksiniz. Bu arada kişiye özel vale hizmeti de var. Film üç boyutluysa, kullandığınız gözlükleri bir sonraki sefer için ayırıyorlar. (212) 352 16 66

Ne okusak

Cüneyt Ülsever

Pek çok araştırma inceleme kitabının yanı sıra Kara Dul, Hacı!, Topal Devrimci Cinayeti, Hisarüstü Cinayetleri ve İtirafçı gibi romanlarıyla tanınan Cüneyt Ülsever yine bir polisiye romanla karşımızda: Azrail Aynası. Amerika’dan Türkiye’ye uzanan cinayetler, parçalanmış kadın bedenleri, katilin peşindeki üç komiser ve tabii ki okura tuzaklar kuran anlatım desek, kitabı özetlemiş oluruz belki de... Ülsever, 300 sayfalık romanında pek çok maceraya sürükleyecek. Fiyatı 16 lira, Doğan Kitap.

Ne yesek

Noel Yemeği

Çırağan Palace Kempinski’deki Laledan Restauran’ta bu akşam saat 19.00’dan itibaren Noel yemeği veriliyor. Mönü zengin: Fırında kızarmış hindi, fenerbalığı ya da yanında cevizli ekmeğiyle ördek kaz ciğeri ve enginar terrin gibi lezziz seçenekler var. Kişi başı içecekler hariç, 170 lira. (212) 326 46 46.

Nereye gitsek

Ayvalık

Yeni yıla büyük şehirden uzak, sakin bir yerlerde girmeyi planlıyorsanız Ayvalık en güzel mevsiminde. Çok soğuk olmayan bir havada yapacağınız deniz kenarı yürüyüşleri, taş evleri ve enfes zeytinyağı ilginizi çekecek. Cumadan yola çıkıp iki gün kalırsanız Cunda Adası’ndaki Ortunç Club, uygun bir paket de sunuyor. Cuma akşamı meyhane gecesi mönüsü ve cumartesi akşamı gala gecesi mönüsü de dahil olmak üzere iki gece iki kişi bin 500 lira. Pakete pazar günkü brunch da dahil. (266) 327 11 20.

Her güne bir öneri

PAZAR: Enerjinizi keşfedip kendinizi ve başkalarını iyileştirmek istiyorsanız Erol Konuk’un Ankara Neva Sanat ve Gelişim Merkezi’ndeki biyoenerji seansına katılın. (312) 236 42 51.

PAZARTESİ: Onur Ataman konseri Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. 23.5 lira, Biletix’te.

SALI: Amerikan Doğal Tarih Müzesi’nin Santralistanbul’da açılan ‘İklim Değişikliği’ sergisi kapsamında ‘İklim Sohbetleri’ yapılacak. (212) 311 78 78.

ÇARŞAMBA: Sakıp Sabancı Müzesi ‘Kitap Günleri’ kapsamında saat 13.00’te 11-14 yaş grubu çocuklar için yazar Aslı Der, Kayıp Rüyacı kitabını anlatacak. (212) 277 22 00.

PERŞEMBE: Karikatürist Alpay Erdem’in stand-up gösterisi 21.30’da Old City Comedy Club’da. 18.5-23.5 lira. (212) 244 26 67.

CUMA: Gripin konseri Jolly Joker Ankara’da. 28-55.5 lira, Biletix’te.

False