Sochi'den Bursa'ya işbirliği çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Sochiden Bursaya işbirliği çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2011 13:54

Rusya'nın Sochi kentinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim P. Levchenko, Sochi'ye en yakın ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirterek, “2014 Kış Olimpiyatları ve 2018 Dünya Kupası maçlarından birine ev sahipliği yapacağız. Türkiye ve özellikle sanayinin başkenti Bursa'nın da bu pastadan pay alması için işbirliği yapmalıyız” dedi.

Levchenko, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker'i ziyaretinde, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yaratacağı ekonomiden Bursalı iş adamlarının da yararlanması gerektiğini söyledi.

Bursalı iş adamlarına Sochi'de yatırım yapma çağrısında bulunan Levchenko, şunları kaydetti:
“Sochi'ye en yakın ülkelerden biri Türkiye. 2014 Kış Olimpiyatları ve 2018 Dünya Kupası maçlarından birine evsahipliği yapacağız. Türkiye ve özellikle sanayinin başkenti Bursa'nın da bu pastadan pay alması için işbirliği yapmalıyız. İtalyanlar mobilya ve ev tekstili başta olmak üzere, pek çok sektörde şimdiden hummalı bir çalışma başlattılar. Bursalı iş adamı ve sanayiciler de bu kadar yakın bir fırsatı kaçırmamalı.”

Parseker de ziyaretin iki kentin iş adamları açısından kurulacak işbirlikleri için başlangıç olacağını belirtti.
İlhan Parseker, Bursa'nın tekstil, otomotiv ana ve yan sanayi, makine, gıda ve hizmetler sektörlerinde çok iddialı ve öncü bir şehir olduğuna dikkati çekerek, “Ancak, Bursa son yıllarda hizmet ve turizm sektörlerinde de potansiyelini doğru kullanarak iddialı hale gelmiştir. İki ülke ve iki kent arasındaki işbirliği olasılıklarında Bursa önemli üstünlüklere sahiptir. Bu ziyaretle atılan adımın devamını getirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Sochi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odalarının buluşmasını sağlayan BTSO Meclis Üyesi Alper Gürsoy da Bursa iş dünyasını Sochi'de önemli fırsatların beklediğini belirterek, bu kentin ekonomisine ilişkin bilgi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!