Tarihine Fransız

Güncelleme Tarihi:

Tarihine Fransız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2011 00:00

Fransa, dün Türkiye’nin dört bir yanında protesto edildi.

- Giresun Üniversitesi’nde öğrenciler “Fransız öpücüğü out, Osmanlı tokadı in”, “Özde tarihlerine Fransız, sözde tarihlerine amansız Sarko” dövizleriyle yürüdü.
- Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ankara’daki Fransız Büyükelçiliği önüne siyah çelenk koydu. Konfederasyon üyeleri de “Sarkozy geçmişinle yüzleş”, “Fransa, Cezayir’i Ermeni ile kapatma” yazılı pankartlar taşıdı.
- İstanbul Taksim’deki Fransa İstanbul Başkonsolosluğu önünde ev kadını Şima Turna Turancıol ile emekli öğretmen Mehmet Ali Bayrı bireysel gösterilerde bulundu. Bayrı, bir karton üzerine “Köpekler, hainler istiyor diye atlar (Türkler) ölmez. Hani hepimiz Ermeni’ydik” yazılı döviz açtı. İşçi Partili bir grup da “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır, yalanınızı çiğnemeye geliyoruz” yazılı pankart açtı.
- İzmir’de Fransa Başkonsolosluğu önünde toplanan İşçi Partili bir grup, “Bu yasayı tanımıyoruz” diye slogan attı.
- Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencileri “Cezayir’i unutma” ve “Geçmişimiz tertemiz” pankartları açtı.
- Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bir grup, Fransa Büyükelçiliği önünde yasa aleyhinde gösteri düzenledi, “Fransız halkı, Sarkozy’yi durdur” diye sloganlar attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!