“35. Sedat Simavi Ödülleri” sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

“35. Sedat Simavi Ödülleri” sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 21:22

Türkiye Gazeteciler Cemiyetince (TGC) bu yıl 35'incisi düzenlenen “Sedat Simavi Ödülleri” törenle sahiplerini buldu.

The Marmara Oteli'ndeki törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, Van'daki depremde çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, gazetecilerin de Van'da iki meslektaşını şehit verdiğini hatırlattı.

Van'daki gazetecilerin görevlerini büyük bir özveriyle sürdürdüklerini kaydeden Erinç, İstanbul'dan giden gazetecilerin de Van'daki sorunları kamuoyuna aktararak çözüme katkı sağladıklarını dile getirdi.

Erinç, gazetecilerin Van'da bu şekilde gösterdikleri çabadan şahsı adına büyük mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti.
Türkiye'de okur-yazar ve dinleyicilerin en önemli sorunlarından birinin de ifade özgürlüğü karşısında yaşanan zorluklar olduğunu vurgulayan Erinç, şöyle konuştu:
“Şu an Türkiye'de ifade özgürlüğünde oluşan sorunlar, hiçbir dönemde olmadığı kadar çoğalmış durumdadır. İfade özgürlüğünün sağlanması konusunda geçen yıl bir çalışma başlatılmıştı. Bu yıl bitiyor, ama hala herhangi bir gelişme olmadı. Türkiye'nin ifade özgürlüğünde son sıralarda yer alması zaten fazla bir şey söylemeye de hacet bırakmıyor.”

Ödüller

1977 yılından bu yana verilen “Sedat Simavi Ödülleri”nden bu yıl “Gazetecilik Ödülü”ne, Habertürk gazetesinde yayımlanan “Seçimlere Doğru 'Koşar Adım' İhale” başlıklı haberiyle Enis Yıldırım layık görüldü.
Seçici Kurul, ayrıca Mediha Olgun'u, Sabah gazetesinde yayımlanan “Kadının Şiddetle İmtihanı” başlıklı yazı dizisi dolayısıyla övgüye değer gördü.
Gaye Nadide Çağlayan, Defne Kayhan ve İdil Akçıl, TRT Radyo 3'te yayınlanan “Arkadaşım Müzik (6 bölüm)” adlı radyo programıyla “Radyo Ödülü”nü aldı.
Kurul ayrıca, Aybeniz Ece Uçan'ın TRT Radyo 3'te yayınlanan “Göç Şarkıları” adlı radyo programını övgüye değer buldu.
Mete Çubukçu ve Mesut Sert'e NTV'de yayınlanan “Mısır'da İsyan Ateşi” adlı haber programıyla “Televizyon Ödülü” verildi.
Seçici Kurul, Sevinç Yeşiltaş'ın TRT Haber kanalında yayınlanan “Dostluğu Hatırlamak” adlı belgesel programını övgüye değer gördü.
Burhan Sönmez'e “Masumlar” adlı roman ile “Edebiyat Ödülü” ve Prof. Dr. Bilsay Kuruç'a “Mustafa Kemal Döneminde Ekonomi: Büyük Devletler ve Türkiye” adlı eseriyle “Sosyal Bilimler Ödülü” verildi.
Seçici Kurul, Şinasi Acar'ın “Osmanlı'da Günlük Yaşam Nesneleri” adlı eserini övgüye değer gördü.
Doç. Dr. Müfit Sezer'e “Devirsel P-Grupları İçin Açık Ayrıştıran Değişmezler” adlı eseriyle “Fen Bilimleri Ödülü”, Prof. Dr. Ayşe Nurten Akarsu'ya “İleri Mikroftalmi ve Ciddi Yüz Yanıklarına Yol Açan ALX1 Bozukluğu: Otozomal-Resesif ALX ile İlişkili Frontonasal Displazi Spektrumu” adlı çalışmasıyla “Sağlık Bilimleri Ödülü” verildi.
İnci Eviner, “Galeri Nev ve Paris Modern Sanatlar Müzesi “Kırık Manifestolar Sergisi” ile “Görsel Sanatlar Ödülü”ne layık görüldü.
Yıldız Kız Voleybol Milli Takımına “Dünya ve Avrupa Voleybol Şampiyonu” olması dolayısıyla “Spor Ödülü” verildi.
Seçici Kurul, Ediz Yıldırımer'i 800 metrede “Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonu” olması dolayısıyla övgüye değer gördü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!