Finansmanda köprü oldu, en fazla kredi KOBİ’lere gitti

Güncelleme Tarihi:

Finansmanda köprü oldu, en fazla kredi KOBİ’lere gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 00:00

Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, “2011 yılında sektör genelinde olduğu gibi bankamızda da kredilerde en büyük artış KOBİ’lerde gerçekleşti” dedi.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde KOBİ’lerin yatırım finansmanları ve hibe desteklerinden faydalanmaları için Türkiye ekonomisinde önemli payı olan ve önceliği bulunan sektörler özelinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten, “Avrupa’daki belirsizlik ortamına rağmen biz KOBİ’lere olan inancımızı yitirmeden finansal ve finansal olmayan desteklere yıl boyunca devam ettik, bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.
Finansmana erişimde köprü
Bankalardan kredi kullanan Küçük ve Orta Boy İşletmelere (KOBİ) geçen yıl 100 binin üzerinde yeni üye katıldığına dikkat çeken Boz, “bu rakamların KOBİ’lerin finansman kaynaklarına erişimde bankaların ciddi bir köprü rolü üstlendiklerini gösteriyor. Geçen yıl aynı dönem rakamlarına göre toplam KOBİ kredi hacminde BDDK verilerine göre yaklaşık 54 milyar TL’lik genişleme söz konusu. Önümüzdeki yıl için de KOBİ kredilerindeki genişlemenin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Rekabet gücü desteği
Bu yıl da KOBİ’lerin ‘danışmanı’ olma hedefi ile çalışmalarımıza devam ettiklerini belirten Boz, şunları söyledi: “KOBİ’lerimizin global rekabette gücünü artırmak ve sağlıklı büyümesini sağlamak için onlara ihtiyaç duydukları her türlü bilgiyi verebilmek amacıyla TEB KOBİ Akademi kapsamında farklı illerimizde KOBİ’lerimiz ile bir araya geldik. İşlerini yakından ilgilendiren yeni yasal düzenlemelerin; ithalat ve ihracat alanındaki en yeni gelişmelerin yanı sıra yeni Torba Yasası’na ilişkin düzenlemeleri de mini TEB Akademi’ler ile il il gezerek KOBİ’lerimize uzmanlarımız aracılığı ile anlattık.”
Mali yönetim becerisi önemli
KOBİ’lerin global dünya ile rekabet edebilmesi ve istikrarlı bir büyüme ile varlığını sürdürebilmesinde finansal yönetim becerilerinin kritik rol oynadığına dikkat çeken Boz, “KOBİ’lerimizin finansal sorunlarından çok finansal yönetim becerilerindeki eksiklik göze çarpıyor. Biz de TEB olarak KOBİ’lerimizin finansal ihtiyaçlarına uygun ürünler sunarken, elindeki bu finansal gücü nasıl kullanabileceğini de sosyal sorumluluk anlayışı ile hayata geçirdiğimiz KOBİ Danışmanlarımız, TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ TV gibi projelerimizle yol göstermeye çalışıyoruz.  2011 yılında sektör genelinde olduğu gibi bankamızda da kredilerde en yüksek artış KOBİ’lerde gerçekleşti.”

Haberin Devamı

Global markaların yaratılmasını destekliyor

Haberin Devamı

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, bu yıl yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ve Türkiye’de teknogirişimci sayısını artırmak, bu alanda dünya çapında markalar yaratılmasına ön ayak olmak için Teknogirişim Derneği işbirliği ile Teknogirişim Eğitim Programı’nı başlattıklarını söyledi. Boz, TEB KOBİ Danışmanlarımız’dan danışmanlık hizmeti almak için başvuran KOBİ’lerimizin sayısı 800’e ulaştı. KOBİ’ler ile bire bir görüşerek şirketlerini yakından tanıyan KOBİ Danışmanlarımız; KOBİ’lere hangi ülkeye ne satabileceklerinden, üretim modellerine ve pazarlama faaliyetlerine kadar ihtiyaçları olan her konuda hiç bir ücret almadan birebir şirkete özel danışmanlık hizmeti veriyor.

Haberin Devamı

TEB KOBİ TV ile 4.5 milyon izleyiciye ulaştı

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ TV ile KOBİ’lere mevzuattan, yasal düzenlemelere ve pazarlamaya kadar diledikleri konuda uzmanlarından bilgi akışı sağlandığını belirten Turgut Boz, “internet üzerinden yayın yapan bankacılık sektörünün KOBİ’lere yönelik ilk televizyonu TEB KOBİ TV ile son 1 yılda izleyici sayımız 4.5 milyon, üye sayımız ise 95 bin oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!