‘Kuzey Ankara’ bilmecesi

BEN Kuzey Ankara Projesi kapsamında evleri yıkılıp, en geç 2 yıl içerisinde konutlarımız teslim edilecek diye bekleyen binlerce hak sahibinden biriyim.

Bizim derdimiz yıllardır bitmeyen, biteni de teslim edilmeyen ve daha ne kadar süreceği belli olmayan bu proje hakkında sesimizi yeterince yetkililere duyuramamak.
Daha önce yine sizin köşenizde çıkan bir yazıdan sonra CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken meclise bir soru önergesi vermesine rağmen ne bir cevap alındı, nede konunun üstünde kimse durmadı.
Aylık verilen 250 TL’lik kira yardımıyla Ankara’da oturulacak bir ev var mıdır merak ediyorum?
Sayın Melih Gökçek bu proje başlamadan önce defalarca geldiği mahallemizde verdiği vaatlerin şimdi neden arkasında durmuyor?
Kuzey Ankara’yla ilgili sorulan her sorunun ardından ‘yakında kura çekilişi yapacağız’ diye verilen kaçamak cevaplardan artık çok sıkıldık. Büyükşehir Belediyesi’nin suçu sürekli TOKİ’ye atmasından, onların da sorduğumuz ‘kura çekilişi ne zaman’ sorularına karşılık bizim bilgimiz yok siz TOBAŞ’a (Toplu Konut Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje AŞ) sorun demesinden artık bıktık.
TOBAŞ yetkililerinin; ‘proje kapsamında yapılacak konutların ihalesinin tamamlanmasından hemen sonra kura çekilişi yapılacak’ demesinin üstünden 3 yıl geçti. Bütün ihaleler yapıldı, yaklaşık 4000 konut tamamen bitti. Konutlar eskidi, içine kimse oturmadı ama hala çekilişle ilgili net bir tarih kimse veremiyor.
Serkan ÖZALP

Hizmet değil ceza aldık

YAŞAMKENT Mahallesi Park Flora Sitesi önünde bulunan ve yağmur yağdığında sular içinde kalan, normal kottan aşağıda olduğu için pislik yuvası durumdaki Doğal Gaz Reglaj İstasyonu, çevrede bulunan yaklaşık 400 daire için hem tehlike hem de çevre kirliliği oluşturuyor.
Bu konuda, bir yıldır Başkent Doğalgaz ile yapılan görüşmelerde; (gerek idari bölümle gerekse teknik büro ile) bu istasyonun yıkılıp yenisinin yapılacağını, bunun ihaleye verildiğini, daha sonraki görüşmelerimizde ihalenin neticelendiğini ve yer tespitinin yapıldığını ve sonra da ihaleyi alan müteahhitin işe başlanacağını belirtmelerine rağmen hiçbir gelişme olmadı. Ayrıca bu müracatlarımız neticesinde istasyonun etrafı gelişi güzel kazılıp eskisinden daha kötü konuma getirilip emniyet şeridi çekilmiştir.
Bu hizmet sonucunda yaklaşık 2 aydır eski halini arar hale geldik. Şikayetçi olduğumuza bin pişman olduk.
Başkent Doğalgaz bu mahalleye hizmet getirmek yerine (bu talebimize istinaden) cezalandırmayı gerek görmüştür. Acaba şirketin müşteri memnuniyet politikası bu mudur.
Ali TERZİ

“Gecekondu” ilköğretim okulu...

HÜRRİYET Ankara’da sayın Valimizin “Başkentin hava kalitesinin korunması konusunda çok büyük dikkat gösterdiklerini ve Ankara’nın hava kalitesinin bozulmasına asla ve asla müsaade etmeyeceklerini” (2.12.2011) okuyunca, aklıma Çankaya’nın göbeği olan Çukurambar’daki Hasan Özbay İlköğretim Okulu geldi.
Bu okul bölgenin gecekondularla dolu olduğu zamanlardaki ihtiyacını
karşılamak amacıyla yapılmış, ancak semtin son yıllardaki yapısal
değişimine rağmen, gerek Valilik ve gerekse MEB tarafından gözardı edilerek, olduğu gibi bırakılmıştır.
‘Çukur’ bir yerde, yaktığı kömürle çevrenin hava kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Okulun ısıtma sisteminin doğal gaza çevrilmesi ve ortada vadede ise yıkılarak yerine çağdaş bir ilköğretim okulu yapılmasını önemle rica ediyoruz.
Zeki YURTTAŞ
Yazarın Tüm Yazıları