Faili meçhulleri Meclis’e ben 15 yıl önce sordum

Güncelleme Tarihi:

Faili meçhulleri Meclis’e ben 15 yıl önce sordum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Birinci Ergenekon Davası’nın dünkü duruşmasında söz alan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 yıl önce TBMM’ye sunduğu klasörle Susurluk ve faili meçhul cinayetleri gündeme getiren bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

TBMM Susurluk Komisyonu’nda bilgisine başvurulan ilk kişi olduğunu öne süren Perinçek, “İkinci olarak da eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz dinlenmiştir. Türkiye’nin önüne Gladio konusunu getiren İşçi Partisi’dir. Bu davada ise Gladio yok, Tayyip Erdoğan’a muhalefet edenler var. Bugün Gladio devam etmektedir ve bu dava Gladio’nun kendi muhaliflerini bastırma davasıdır” diye konuştu.
Perinçek, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında ifade veren eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün, Tansu Çiller’in Başbakan olduğu dönemde İsrail’de MOSSAD Başkanı ve heyetiyle görüştüğü yönündeki iddialarını dile getirerek, “Bu gizli toplantının tutanaklarının Başbakanlık’tan istenmesini talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tuncay Güney yine reddetti

Bu arada İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin, “Tuncay Güney hakkındaki dava açılıp açılmadığının bildirilmesi” yönündeki sorusuna, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından cevap gönderildi. Güney hakkındaki soruşturmanın halen devam ettiği belirtildi. 31 Mayıs 2010’da Kanada adli makamlarından yeniden yardım talebinde bulunulduğu belirtilen yazıda, Tuncay Güney’in, Kanada adli makamlarına, ifade vermeyeceğini beyan ettiği kaydedildi. Daha önce de  adli yardım talebinde bulunulan Kanada, Güney’in ifade vermeyi reddettiğini bildirilmişti. Tuncay Güney’in dolandırıcılıktan gözaltına alındığı 2001 yılında verdiği ifadeler Birinci Ergenekon iddianamesinin temel dayanağı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!