Endişe gereksiz, açılım devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Endişe gereksiz, açılım devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Başbakan Tayip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı, Ankara Milletvekili ve Demokratik Açılım’ın mimarlarından Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, “Açılım rafa mı kalktı?” iddialarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

PKK’nın terör eylemlerine karşı uygulamaya geçirilen güvenlik tedbirlerinin açılımın rafa kalktığı anlamına gelmediğini savunan Akdoğan, “Böyle bir endişeye mahal yok. Mesele bugün de sadece güvenlik politikalarına indirgenmiş değil. Hükümet çözüm perspektifiyle yoluna devam ediyor. Yeni anayasa, Demokratik Açılım sürecinde en önemli fırsattır” dedi. 2011 genel seçimleri öncesi ve sonrasında Demokratik Açılımı değerlendiren Akdoğan şunları söyledi:

“Seçimlerden sonra yeni anayasa yapılacakken, böyle bir süreçte siz tekrar terörü tırmandırıyorsunuz. Terör zaten başlı başına miadı dolmuş bir yöntemdir. Bu süreçte tekrar devreye sokulması başka bir sabotajdır. Birtakım görüşmeler, diyaloglar oldu. Siz buna rağmen böyle bir hamle yapıyorsunuz. Bu başka bir şekilde farklı bir hedefe ulaşmaya çalıştıklarını gösteriyor. PKK bugüne kadar hep çözüm sürecini sabote eden taraftı, bugün de yine çözümsüzlüğe hizmet eden bir enstrüman.Bugün Meclis’te herşey konuşuluyor. Demokratik özerkliği de konuşuyorlar, federasyonu da. Biz partilerin farklı siyasi düşünce ortaya koymasına karşı değiliz. Ama siz terör dayatmasıyla amacınıza ulaşmaya çalışırsanız o zaman güvenlik politikalarıyla devlet gerekeni yapar. Terör örgütünün bölgede bir otorite ve egemenlik tesis etmesine, paralel bir devlet yapılanmasına gitmesine izin verilemezdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!