Irkçı dayağa 6 aylık rapor

Güncelleme Tarihi:

Irkçı dayağa 6 aylık rapor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir benzincide ırkçı çete üyeleri tarafından feci şekilde dövülen K.K.’ya 6 ay çalışamaz raporu verildi. Danimarka basını olayı birinci sayfalarına taşırken, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, ‘Geçmiş olsun’ telefonu ettiler.

Haberin Devamı

DANİMARKA, daha önce iki Türk gencini öldüren motosiklet çetesi Hells Angels’ın alt kolu olan AK 81 üyelerinin Türk genci K.K.’ya (25) yönelik saldırısını konuşuyor.

Olayı Hürriyet Avrupa’nın haberi ve Türk makamlarından öğrenen Danimarka Başbakanı Helle Tthörning Schmidt, K.K.’yı arayarak “Çok büyük üzüntü duydum. Böyle bir saldırının ülkemizde meydana gelmesi kabul edilemez. Asıl kabul edemeyeceğimiz bir başka şey de polisimizin sana “şikayetçi olursan seni koruyamayız” demiş olması. Sana bunu söyleyen polisler hakkında hemen soruşturma açtırıp gerekli işlemleri yaptıracağım. Böyle bir saldırıya uğradığın için halkımız ve tüm Danimarka adına senden özür diliyorum. Adaletin yerini bulacağından şüphen olmasın” dedi.

Erdoğan ve Gül’den telefon

Haberin Devamı

K.K.’nın babası V.K. ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, “Oğlunuzun başına gelen olayı öğrendim, üzüntü duydum. Hiç merak etmeyin arkanızda güçlü bir Türk devleti var. Suçluların ceza alması için size hukuk yardımı yapacağız” dedi. Cumhurbaşkanlığı’ndan gencin babasına gelen aramada da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün üzüntüleri aktarıldı.

Kafasına yediği darbeler nedeniyle başının arka kısmına 8, alnına 6 dikiş atılan K.K.’ya doktorlar, 6 ay çalışamaz raporu verdi. K.K. “Benim tek isteğim, Danimarkalılarla uyum ve barış içinde yaşamak. Bu ülkeye 6 aylık iken geldim. Sadece Danimarka’da değil, Avrupa’nın genelinde artan bir ırkçılık var. Ben bana sahip çıkan Hürriyet, Türk ve Danimarka makamlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!