Medya Kabin'esi

Güncelleme Tarihi:

Medya Kabinesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

İstanbul gece hayatında fırtına gibi bir trend esiyor: Gazeteci-DJ’ler. Asıl işi DJ’lik olmayan insanları kabinlere çıkarma furyası bundan on yıl önce manken ve modellerle başlamıştı. Şimdi yükselen değer, şehir, müzik ve gece hayatı yazan gazeteciler. Ortaya çıkan sonuç da gayet başarılı. Çünkü bu insanlar gece hayatını biliyor, eğlenen kitleyi yakından tanıyor, trendleri takip ediyor

Haberin Devamı

Sanatımı fevkaladenin fevkinde mühimsiyorum

Bu yılbaşı ben de DJ’lik yapacağım.
Gerçi küçük bir şey, amaç tanıdıklarla yeni yıla girmek ama nasıl ciddiye aldım sormayın.
Omuzlarıma resmen bir sanat sorumluluğu çöktü.
Havamı görseniz, David Guetta dersiniz.
Saatler süren ‘o şarkı olur bu şarkı olmaz’ tartışmaları...
Sabahlara kadar içkili-müzikli playlist toplantıları...
Alt komşum Kubilay Bey bile artık isyanlarda.
Rakiplerimi de fevkaladenin fevkinde ‘mühimsiyorum’ elbette.
Bir hafta-10 gündür gazeteci-DJ’lerin çıktıkları bar ve kulüpleri dolaşıp, kabinde neler yapıyorlar takip ediyorum. Hiç ilgilenmiyormuş havasında bir köşeden sinsi sinsi not tutuyorum.
Şaka zannediyorsunuz değil mi?
Değil. Zaten beni kimse anlamıyor bu ülkede.

Groupie’si peşinde

Haberin Devamı

OBEN BUDAK (aka Discoben) - HABERTÜRK

Oben’i daha önce de yazmıştım: “Bunlar klasik anlamda gazeteci değil. Ama öyle Tarkan falan gibi ‘ünlü’ de denemez. Bir çeşit semi-celebrity” diye...  Ama celebrity olma yolunda hızla ilerliyor. Nereye giderse onu takip eden bir groupie’si yani, kemik hayran kitlesi var. Twitter’ı da iyi kullanıyor. Çaldığı yerler full çekiyor. Yaz boyunca Çeşme Kafe-Pi’deki performansları, kışın Lux, The Hall gibi kulüplerde devam ediyor. Avantajı, müzik kökenli olması. Yabancı pop-elektronik-house arası bir tarzı var. Ama bana kalırsa başarısının asıl
sırrı kabindeki enerjisi.

Sezyum’la dirsek teması var

MEHMET TEZ - MİLLİYET

Milliyet ilavelerin tavırlı popüler kültür yazarı. Bir röportajında DJ’likten çok hoşlanmadığını söylemişti ama ‘DJ’liğin Altı Kâbusu’nu yazacak kadar işin uzmanı. Sezyum’la sürekli dirsek temasındalar. Onun da merkez üssü Cihangir’deki Kiki. Ama geçen hafta Tektekçi’de çıktığında da kalabalık sokağa taşmıştı. Diğerlerinden farkı çalmaya değil, eğlenmeye gelmiş havası: Kabin dar geldiğinde çıkıyor dışarıda da dans ediyor. Moody elektronik parçalarla başlayıp eski-yeni, klişe-kült bir dolu sürpriz yapıyor.

Merkez üssü Kiki

KAAN SEZYUM - PENGUEN

Gazeteci, yazar, çalar, çizer, içer, düşünür. Ve DJ. Kabinde Sarıyılan adıyla biliniyor. Saint Joseph’in fuayesinde ‘kısa pantolla’ davul çaldığı günlerden beri takibimde. Sadece benim mi? Cem Yılmaz dahil bütün eğlence-makara-kukara camiası takipçisi. Otto’dan Ghetto’ya, Babylon’dan Rock’n Coke’a kadar çalmadığı yer kalmadı ama son dönemde etkisinin merkez üssü Cihangir’deki Kiki Bar. Indie-pop, hiphop, rock ağırlıklı setleri var. Ama ne zaman ne çalacağı asla belli olmuyor. Slayer üstü Zeki Müren patlatabiliyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb6ae9f018fbb8f8bfc7bf

İçlerinde en güzeli

SİNE BÜYÜKA - NTVSpor

Gazeteci, yazar, sunucu. Radyo Eksen’de program yaptığı bir arkadaşıyla iki kişi çıkıyorlar. Babylon, Ghetto, Rock’n Coke gibi yerlerde konser öncesi ve sonrası çalıyor. Ağırlıklı tarzı alternatif rock : Ama kalabalığa göre rock’n roll ve elektroniğe kayabiliyor.

Herşey onun başının altından çıktı

TOLGA AKYILDIZ - MİLLİYET

Gazeteci-DJ’lerin en kıdemlisi. Kabine ilk Beyoğlu Baykuş’ta adım attı. Eski 45’likler; Türkçe kitsche klasikleri, gecenin sonuna doğru Orhan Gencebaylar, Ümit Besenler çalıyordu. Baykuş’u Narpera, Hayal Kahvesi, Taksim Bistro, Çubuklu Hayal gibi mekânlar izledi. Kış aylarında Bodrum Mandalin’de çıkıyor. Yılbaşı’nda Galatasaray’daki Tomtom Sokak’ta.

Haberin Devamı

HAKAN GENCE - HÜRRİYET

Kabindeki lolipop

Pop röportajlarıyla tanınan Hakan Gence’nin sadece Türkçe pop çalması şaşırtıcı değil. Çünkü yeni çıkacak şarkıları bile stüdyo aşamasında takip ediyor. Röportajlarına artık Hürriyet Cumartesi gazetesindeki ‘Lolipop’ adlı köşesi de eşlik edecek. İlk DJ’lik denemesini yine bir Türkçe pop mekânı Eelence’de yaptı. Bu pazartesi bize Lux Kulüp’te, yılbaşında Galatasaray Alt’ta çalacak. 

Nispet olsun diye başladı

ASU MARO - MİLLİYET

Üç yıldır Asmalımescit Off Pera’da çalıyor. Hikâye ilk olarak bir 14 Şubat’ta başladı. Sevgililer Günü’nde eski sevgililere Ajda Pekkan’ın ‘Yıkılmadım Ayaktayım’ parçası gibi, ‘nispet şarkıları’ çalma fikriyle yola çıktı. Tutulunca, ‘Asu Maro’yla Sallanan Salı’ geceleri o gün bugündür devam ediyor.

Haberin Devamı

Çalıyor ama çalanı duymuyor

BARIŞ AKPOLAT (aka Sağır Sultan) - HÜRRİYET

Hürriyet Cumartesi gazetesi ve kabinlerde ‘Sağır Sultan’ olarak biliniyor. Rock FM’de aynı isimli bir programı da var. Geceye funk ve soul’la başlayıp yabancı pop ve elektronik müzikle devam ettiği için ‘dönek metalci’ olarak anıldığı da oluyor. Şimdiye kadar Narpera ve Tektekçi’de çaldı. 30 Aralık’ta Ghetto’da, yılbaşında Galatasaray Tomtom Sokak’ta.

VE DİĞERLERİ ...

- ALPER BAHÇEKAPILI - SABAH: Indie rock-pop-elektronik çalıyor. Adidas partisi, Indigo, Babylon gibi yerlerde kabin aldı.
- SUAT KAVUKLUOĞLU - NTV: Müzik yazarı, televizyoncu. Ağırlıkla Türkçe çalıyor. Hayal Kahvesi ve Narpera’da çıktı.
- ÇAĞLAYAN ÇEVİK - HÜRRİYET: Reggea, punk, Afro-blues ile 60’lar rock çalıyor. Özelliği plaktan çalması. Beyoğlu Quitt’te çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!