TOKİ, yüksek güvenlikli T Tipi Cezaevi yapacak

Güncelleme Tarihi:

TOKİ, yüksek güvenlikli T Tipi Cezaevi yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2011 00:00

Bugüne kadar sağlık ocağı, hastane, karakol ve stad gibi yapılara imza atan TOKİ, Adalet Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında yüksek güvenlikli cezaevi inşa edecek. TOKİ’nin Samsun Çatkaya Köyü’nde inşa edeceği ilk cezaevi projesinin ihalesi 26 Ocak 2012’de yapılacak. Çatkaya Köyü’ne yapılması planlanan T tipi kapalı ve açık cezaevi yerleşkesi yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Kapalı cezaevi bölümü 17 bin metrekare büyüklüğünde ve 636 kişi kapasiteli olacak. Açık cezaevi ise 2 bin metrekare ve 140 kişi kapasiteli inşa edilecek. Cezaevinde mahkumlar için atölye binası da yer alacak.

Yüksek güvenlikli olacak

Yüksek güvenlikli T Tipi kapalı ve açık infaz kurumları uluslararası standartlarda ileri teknoloji kullanılarak, yüksek güvenlikli inşa edilecek. Sekiz, üç ve tek kişilik oda sistemine uygun olarak projelendirilen T Tipi Cezaevleri, koğuş sisteminden kaynaklanan güvenlik zafiyetlerini büyük ölçüde azaltacak.

Göz biyometrisiyle kontrol

Cezaevinde geçişlerin kontrol edilebilmesi amacıyla planlanan ve tüm sirkülasyonun organize edildiği bir kontrol merkezi yer alacak. Giriş-çıkışların kontrolü ve izinsiz girişleri engellemek üzere, göz biyometrisi ile binaya tüm giriş-çıkışlarda elektronik arama amaçlı olarak kullanılan duyarlı kapılar yapılacak
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!