Beşiktaş 1-1 İstanbul BB

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 1-1 İstanbul BB
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 00:00

Beşiktaş, 'üç büyükler' arasında en çok puanı kendisinden alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yine puan kaptırdı. 20 gün aradan sonra İnönü Stadı'nda seyircisiyle buluşan siyah-beyazlılar 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Siyah-beyazlıların golü 71. dakikada Mustafa Pektemek'ten gelirken, konuk takımın golünü 87. dakikada Tevfik Köse kaydetti.

20 gün sonra İnönü Stadı'nda seyircisinin karşısına çıkan Kara Kartallar bu sonuçla birlikte 28 puana yükselerek maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti. Büyükşehir Belediyespor ise 23 puana ulaştı.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR - Emre Oktay ve Semih Bahadır'ın objektifinden 

SAHAYA SEYİRCİ GİRDİ    

Karşılaşmanın 12. dakikasında bir Beşiktaş taraftarı "Eski açık" diye adlandırılan Boğaz tarafındaki tribünden sahaya atladı. Güvenlik görevlileri hemen olaya müdahale ederek seyirciyi dışarı çıkardı.

Haberin Devamı

İNÖNÜ'DEKİ RESSAM KİM - Orhan Can yazdı

'2.5 GÜNDE BİR MAÇ' TEPKİSİ

ARİF ERDEM MÜCADELEDEN MEMNUN

-Gurbette güldü, evinde üzüldü-
       
Son 4 resmi maçını İstanbul dışında oynayan ve hepsini kazanan Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı'nda puan kaybı yaşadı.

Süper Lig'in 11. haftasında kendi evinde Galatasaray ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından oynadığı 4 resmi maçta, ligde Trabzonspor'u deplasmanda 1-0, cezası nedeniyle Antalya'da oynadığı maçta Orduspor'u 2-1, hafta içinde deplasmanda Manisaspor'u 4-1 yenen Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi'nde de  İsrail deplasmanında Maccabi Tel Aviv'i 3-2 mağlup etmişti.
       
-65 haftadır 4 maç üst üste kazanamıyor-

Beşiktaş, Süper Lig'de uzun süredir 4 maç üst üste kazanamıyor.

Geçen sezon en fazla 3 maç üst üste kazanabilen siyah-beyazlılar,  2009-2010 sezonunda 7 ile 14. haftalar arasında, 1'i Ankaraspor'a karşı hükmen  olmak üzere üst üste 8 maçtan 3 puanla ayrılmıştı.

Bu sezon ligde 2. kez 3 maçlık galibiyet serisi biten “Kara Kartallar”,  tam 65 lig haftası geride kalırken, üst üste 4 galibiyet elde edemedi.
       
-'Kabus' sürüyor-

Beşiktaş, daha önce oynadığı 10 resmi maçta sadece 2 kez yenebildiği  İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde başarısız performansını sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı  11 resmi maçtan sadece 2'sini kazanabildi. İki ekip arasında, 9'u Süper Lig, 2'si  de Türkiye Kupası'nda olmak üzere geride kalan 11 resmi maçtan 4'ünü İstanbul  Büyükşehir Belediyespor, 2'sini Beşiktaş kazanırken, 5 maç da berabere  sonuçlandı.

Haberin Devamı

Bu maçlarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor 13, Beşiktaş ise 11 gol  attı. İki ekip Süper Lig'de 9 kez karşılaşırken, İstanbul Büyükşehir  Belediyespor 3, Beşiktaş 2 galibiyet aldı, 4 maç da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş ayrıca, galip gelmekte en çok zorlandığı rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı son 4 resmi maçı da kazanamadı. Geçen sezon  Süper Lig'deki her 2 maçı da yitiren siyah-beyazlılar, Kayseri'de oynanan Türkiye  Kupası finalinde karşılaştığı rakibine 2-2 biten normal süre ve uzatma dakikaları  sonrasında ancak penaltı atışlarıyla 4-3 üstünlük kurarak, kupayı müzesine  götürmüştü. Bugünkü lig maçı ise 1-1 bitti.

-İBB'ye tepki-

Haberin Devamı

Beşiktaşlı taraftarlar, özellikle ikinci yarıda yerde kalan İstanbul  Büyükşehir Belediyesporlu futbolculara zaman geçirdikleri gerekçesiyle büyük  tepki gösterdi.

Tepkilerden lacivert-turunculu takımın teknik direktörü Arif Erdem de nasibini aldı.
       
-Pektemek'ten gollere devam-

Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü 70. dakikada atan Mustafa Pektemek, siyah-beyazlı formayla gollerine devam etti.

Hafta içindeki Manisaspor maçında da güzel bir gole imza atan yeni  transfer Mustafa, ligdeki gol sayısını 5'e yükselterek, takımının en golcü oyuncusu unvanını sürdürdü. 78. dakikada yerini İbrahim Toraman'a bırakan genç futbolcu  taraftarlardan büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

-Almeida'nın hasreti sürüyor-

Beşiktaşlı Almeida, uzun süren gol hasretine İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da son veremedi.

Uzun süren sakatlığının ardından 27 Ekim'deki Fenerbahçe debisinde golle  sahalara dönen Portekizli futbolcu, daha sonraki 7 Süper Lig ve 1 UEFA Avrupa  Ligi maçında gol yollarında suskun kaldı.

Özellikle ilk yarıda net bir gol pozisyonundan yararlanamayan Almeida, gol özlemini 45 güne çıkardı.
       
-Zayette sarı kart cezalısı-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sarı kart gören Kamil Zayette, cezalı  duruma düştü.

Bu sezonki 4. sarı kartını gören Zayette, gelecek haftaki Sivasspor maçında oynayamayacak.
       
-Carvalhal'ın top kontrolü alkış aldı-

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik direktörü Carlos Carvalhal'ın taca çıkan bir topu  göğsüyle kontrol etmesi taraftarlardan alkış aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu bir futbolcunun topu kenardan dışarı  göndermesinin ardından Portekizli teknik adam yüksekten taca çıkan topu göğsüyle  kontrol edip, hemen önündeki siyah-beyazlı futbolcuya kullanması için bırakması siyah-beyazlı taraftarlarca alkışlandı.

BEŞİKTAŞ: 1 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 1
Stat:
Fiyapı İnönü
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Ernst, Necip Uysal, Veli Kavlak (Dk. 62 Holosko), Fernandes, Mustafa Pektemek (Dk. 78 İbrahim Toraman), Almeida
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Rızvan Şahin, Can Arat, Zayatte, Ekrem Ekşioğlu, Visca (Dk. 80 İbrahim Yılmaz), Cihan Haspolatlı, Holmen, Mahmut Tekdemir (Dk. 68 Gökhan Süzen), Doka, Metin Akan (Dk. 63 Tevfik Köse)
Goller: Dk. 70 Mustafa Pektemek (Beşiktaş) Dk. 87 Tevfik Köse (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
Sarı Kartlar: Dk. 67 Rızvan Şahin, Dk. 70 Zayette (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 90 3 Sivok (Beşiktaş)

MAÇIN AYRINTILARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!