Kar yağışı pek çok karayolunu kapattı

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı pek çok karayolunu kapattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 10:10

Tüm Türkiye Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi, hava sıcaklığı, yurt genelinde 4 ila 6 derece azalacak. Bugün çeşitli illerde kar yağışı etkili olurken, yarından itibaren sis ve güneş yüzünü gösterecek.Yoğun kar yağışı nedeniyle D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimi olumsuz etkilenirken, Düzce kesiminde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun büyük bir bölümünde beklenen yağışların, iç ve doÄŸu bölgelerde kar, kıyılarda yaÄŸmur ve saÄŸanak ÅŸeklinde görüleceÄŸi tahmin ediliyor.         Â

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, Batı Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına ÅŸeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Â

ANKARA VE BOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ / FOTO GALERİ

KUVVETLÄ° RÃœZGAR UYARISIÂ

Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı(Karayel) yönlerden Batı Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

BOLU'DA KAR YAÄžIÅžI BAÅžLADI

Haberin Devamı

Bolu'da etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz  etkiliyor.

Sabah saatlerinde baÅŸlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle  vatandaÅŸlar zor anlar yaÅŸadı. Özellikle D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar  yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışının yaÅŸandığı güzergahta görev yapanÂtrafik ekipleri sürücüleri, etkili olan kar yağışı konusunda uyarıyor.

Karayolları ekiplerinin ise güzergahta kar temizleme çalışması yaptığı  gözlendi.

BOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ / WEB TV
       Â
KARTALKAYA VE ABANT'TA KAR SEVÄ°NCÄ°

Sabah başlayan kar yağışının ardından kar kalınlığının 35 santime  ulaştığı Kartalkaya ve 15 santime ulaştığı Abant'taki otellerde ise kar sevinci  yaşanıyor. Abant'taki otellerin yöneticileri kar yağışının rezervasyonları olumlu  etkileyeceği söyledi. Kartalkaya'da ise kayak sezonun 15 Aralık'ta başlayacağı,  otellerin kayak pistlerindeki hazırlıkların son aşamaya geldiği öğrenildi.

BURSA - ANKARA YOLU AÇILDI

Yoğun kar yağışı nedeni ile gece kapanan Bursa Ankara karayolu Karayolları ekiplerinin yoğun çalışması netıcesinde tekrar trafiğe açıldı.

Bursa’nın İnegöl İlçesi Mezitler mevkinde gece başlayan yoğun karyağışı sonrası kapanan Bursa Ankara karayolu 4 saatlik çalışmanın ardından tekrar araç trafiğine açıldı. İnegöl’de benzinliklerde ve trafik ekiplerinin gösterdiği boş alanlarda bekletilen araçların geçişine izin verilirken, şehirler arası yolcu otobüslerinin İnegöl Terminalinden çıkışlarına izin verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kara yolları ekiplerinin yolun kapanmaması için tuzlama ve küreme işlemlerini aralıksız sürdürdüğü yolda, trafik ekipleride ağır tonajlı araçlara zincir takma zorunluluğu getirdiği belirtildi.

YOZGATTA KAR YAĞDI, ARAÇLAR YOLDA KALDI

Yozgat’ta sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Tedbirsiz trafiğe çıkan çıkan araçlar yolda kalırken, tuzlama çalışması yapılmaması nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

ANTALYA’DA ŞİDDETLİ RÜZGAR UYARISI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, kentte bugün etkisini gösterecek şiddetli rüzgar nedeniyle halkı uyardı. Rüzgarlı havanın gece soba zehirlenmelerine neden olabileceğini söyleyen Duman, Antalya’nın iç kesimlerinde ise don olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Antalya hafta sonundan itibaren yüksek basınçlı havanın etkisine girecek. Gelecek 10 gün boyunca yağış beklenmezken, bugün kentte şiddetli rüzgar etkili olacak. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, saatteki hızı 60 kilometreye kadar çıkacak rüzgar nedeniyle vatandaşları uyardı. Necip Duman, bugün öğle saatlerinde başlayacak şiddetli rüzgarın gece geç saatlere kadar devam edeceğini belirterek, "Soba yakan vatandaşlarımızın bu gece dikkatli olmalarında fayda var. Rüzgar, soba zehirlenmelerine neden olabilir" dedi.

ÇİFTÇİLERE DON UYARISIÂ

Bu gece kentin iç kesimlerinde zirai don olayı yaşanabileceğini vurgulayan Necip Duman, iç kesimlerde hava sıcaklıklarının sıfırın altında 1 dereceye kadar düşeceğini dile getirdi. Meteorolojik tahminlere göre kentte 10 gün boyunca yağış beklentisi olmadığını kaydeden Necip Duman, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bugün ve yarın 12-14 derece arasında seyredecek sıcaklıklar, hafta sonundan itibaren 19-20 dereceye kadar yükselecek. Haftanın devamında ise bölgemiz yüksek basıncın etkisi altına girecek. Bu durum kentte hava kirliliğine neden olabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha az kirletici yakıtlar kullanmasında fayda var."

ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz yönde  etkiliyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 dereceyle Ağrı'da  ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre,  Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisi altında olan bölgede soğuk  hava etkisini sürdürüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.  Diğer illerdeki hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 13, Kars'ta eksi 11, Erzurum'da  eksi 10, Iğdır'da eksi 7, Erzincan'da 1 ve Bayburt'ta 0 derece olarak  kaydedildi.

Günün beklenen hava sıcaklıklarının ise Ardahan'da eksi 3, Kars'ta eksi  1, Erzurum'da 0, Iğdır ve Ağrı'da 1, Bayburt'ta 2 ve Erzincan'da 6 derece olması  tahmin ediliyor.

Kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Vatandaşlar,  kar yağışından olumsuz etkilendi.

Büyükşehir Belediye ekiplerince, yol ve kaldırımlarda karla mücadele  çalışması başlatıldı. Kar altında çalışmalarını sürdüren işçiler, soğuk ve karlı  havada çalışmaları güçlükle yürüttüklerini dile getirdi.

Son yağan karla birlikte Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 40  santimetreye ulaştı. Erzurum'daki Türk Telekom Atlama Kulelerinde görev yapan  ekipler de kar yağışı nedeniyle atlama rampaları ve pistlerde çalışma yapıyor.

Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerinden itibaren bölgenin tamamında  etkili olacak kar yağışının iki gün etkisini sürdüreceğini bildirdi.
         
DÃœZCE

Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Sabah saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle  D-100 karayolunun Bakacak, Karanlıkdere ve Kaynaşlı'nın üst bölgelerinde kalan  kesiminde ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Karayolları  ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri aşırı  hız yapmamaları ve takip mesafesini korumaları konusunda uyarıyor.

Bu arada, özellikle Kaynaşlı ilçesi Yeniyurt, Karaçam, Tavak, Dipsizgöl  Çatamçam, Hacıazizler, Bıçkıyanı ve Çamoluk köyleri, Gölyaka İlçesi Güzeldere  Köyünde etkisi sürdüren kar yağışının da yer yer 10-15 santimetreye ulaştığı  öğrenildi.

Kent merkezinde ise karla karışık yağmur etkili olurken, yüksek  kesimlerde kar nedeniyle kapalı bulunan köy yolunun bulunmadığı bildirildi.
       Â
DENÄ°ZLÄ°
         
Denizli'nin yüksek rakımlı ilçelerinde mevsimin ilk kar yağışı görüldü.

Denizli'de aralık ayı ile birlikte kendini hissettiren kış mevsimi,  Tavas, Acıpayam, Serinhisar, Güney ilçeleri ile Babadağ, Honaz Dağı, Karcı Dağı  ve Çökelez Dağı'nda yılın ilk kar yağışını getirdi.

Güney ve Tavas ilçelerinde 1 santimetre ölçülen kar kalınlığı,  Denizli-Antalya yolu Cankurtaran mevkisinde ise 3 santimetreye ulaştı.

Bu arada, Köy Hizmetleri Denizli İl Müdürlüğü'ne bağlı 9 ekibin, kar  yağışının köylere ulaşımda bir aksamaya yol açmaması için hazır bekletildiği  bildirildi.

Öte yandan soğuk hava nedeniyle Acıpayam yolundaki Çaylı Rampası ve Çal  yolundaki Zıpır Yokuşunda sabah saatlerinde buzlanma meydana geldi. Karayolları  ekiplerinin tuzlama çalışması yaptığı yolda, saban saatlerinde trafik kontrollü  olarak verildi.

Yetkililer, sürücüleri kış koşullarında araçlarında mutlaka zincir ve  çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

Denizli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Denizli'de  önümüzdeki günlerde kar yağışının beklenmediği, ancak hava sıcaklıklarında  yarından itibaren düşüş olacağı belirtildi.

Bununla birlikte yarın ve 11 Aralık Pazar günü yüksek kesimlerde sis  yaşanmasının beklendiği ifade edilerek, sis, buzlanma ve don olaylarına karşı  vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Haberin Devamı

AKSEKÄ°'DE BUZLANMA

Antalya'nın Akseki ilçesi ile Konya'nın  Seydişehir ilçesi arasındaki karayolunda aralıklı olarak yağan kar ve buzlanma  nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği bildirildi.
 
Akseki Bölge Trafik Amirliği ekiplerinden alınan bilgiye  göre, Akseki-Seydişehir karayolunun 20 ile 35'inci kilometreleri arasındaki 1825  metre rakımlı Alacabel mevkisinde aralıklı olarak yağan kar, tipi ve buzlanma  bölgede ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölge trafik ekipleri, Akseki'nin Yarpuz  beldesinden itibaren zincir takılmayan araçların trafiğe çıkmasına izin  vermiyor.

Zinciri bulunmayan araçlar Yarpuz beldesindeki dinlenme tesislerine  yönlendirilirken, vatandaşlar, can ve mal güvenliği açısından araçlarında zincir  bulundurmaları için uyarılıyor.

ABANT’TA KAR KALINLIĞI 20 SANTİM

BOLU Abant Tabiat Parkı’nda etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı 20 santime ulaşırken, tatilciler göl çevresinde fayton ve atla gezmenin tadını çıkardı.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Abant’ta etkili oldu. Aralıksız devam eden kar yağışıyla birlikte Abant’ta kar kalınlığı 20 santime ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle araçların karla kaplı göl çevresindeki yolda ilerlemekte zorlanması üzerine, yollar iş makineleri ile açıldı. Tatilciler ise göl çevresinde yürüyüşe çıkarak, kardan adam yaptı. Bazı tatilciler kar yağışı altında ata binip, faytonla gezintiye çıktı.


       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!