‘Mobil cüzdan’ için Türkiye’ye gelip, 9 ülkede haber yaptılar

Güncelleme Tarihi:

‘Mobil cüzdan’ için Türkiye’ye gelip, 9 ülkede haber yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2011 00:00

Mastercard Worldwide, mobil cüzdan teknolojisini tanıtmak amacıyla İstanbul’u seçti.

MasterCard Worldwide’ın mobil cüzdan teknolojisini tanıtmak amacıyla Türkiye’ye düzenlediği toplantıya, aralarında The Guardian, Le Figaro, The Irish Times, Wired, Expancion, Cinco Diaz, Forbes gibi yayınların da bulunduğu 9 ülkeden 21 gazeteci katılırken, Türkiye’nin kartlı ödeme sistemlerindeki üstünlüğünü deneyimleyip, dünyaya anlattılar. Mobil cüzdan ve mobil finansal sistemlerinin dünyada ilk kez günlük hayatta kullanıldığı ülke olan Türkiye için Avrupa basınında Türk ödeme sistemleri ve bankacılık sektörüne ilişkin birçok haber yer aldı.
Türkiye’de hayata geçti
Türkiye için, “MasterCard’ın mobil cüzdan teknolojisini göstermesi için İstanbul’u seçmesinden daha doğru bir karar olamazdı. MasterCard bugüne kadar Türk bankalarıyla bir çok ilki gerçekleştirdi. Mobil cüzdan da bunlardan biri” denildi. Haberlerde, dünyada ödeme sistemleri alanında en çok konuşulan konuların başında gelen cep mobil telefonuyla ödeme yapmanın Türkiye’de gerçek hayata geçtiği belirtildi. The Guardian, “Türkler çarşı alışkanlıklarını teknoloji ile değiştiriyor” başlığıyla verdiği haberde Türkiye’nin genç nüfüsu ve teknolojiye açıklığından bahsetti. The Irish Times, Türkiye’nin, ekonomik gücüyle ilgi odağı haline geldiğini yazara, sektörün “hedef” olarak gördüğü mobil ödeme teknolojisinin Türkiye’de hayata geçtiğini anlattı. Ayrıca BBC TV’nin teknoloji programı Click’de Türkiye’deki mobil ödeme teknolojisinin gelişmişliğini incelendi.
2006 yılında başladı
Bugünkü mobil cüzdan uygulamasının temellerini oluşturan MasterCard PayPass, 2006 yılında Avrupa’da ilk kez Türkiye’de kullanıma sunulmuştu. Ardından MasterCard PayPass’ın kol saati, anahtarlık gibi farklı versiyonlarını da ilk kez Türkiye’de sunan MasterCard Türkiye ofisi, “PayPass Sticker”ı ABD’ye ihraç etmişti. 2008 yılında mobil cüzdan uygulamaları üzerine çalışmaya başlayan MasterCard Türkiye ofisi, dünyada bilginin sim kartta muhafaza edildiği deneme çalışmalarını gerçekleştirdi. 2010 yılında ise yapılan deneme çalışmaları genel kullanıma açıldı ve MasterCard, Garanti Bankası ve Avea işbirliği ile kullanıcılar dünyada ilk kez, cep telefonlarını değiştirmeye gerek kalmadan, sadece sim kartlarını değiştirerek var olan cep telefonlarını mobil cüzdan haline getirebildiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!