Judoda hedef büyük

Güncelleme Tarihi:

Judoda hedef büyük
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 16:04

Türkiye Judo Federasyonu, 2012 Londra Olimpiyatları'na 5 sıklette katılıp, bugüne kadar olimpiyatlarda alınan 1 altın ve 1 bronz madalyaya yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, 3. Etap Lig müsabakaları için geldiği Konya'da, Judo Federasyonu'nun 12 bini faal 50 bin lisanslı sporcuyla faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Bu yıl yurtiçinde ve yurtdışında 79 faaliyete katıldıklarını ifade eden Uysal, 2011 yılında bugüne kadar yapılan uluslararası müsabakalarda 176 tane madalya aldıklarını söyledi.

2008 Pekin Olimpiyatları'na Judo Federasyonu'nun 1 sporcu ile katıldığını anımsatan Uysal, şunları kaydetti:
“Görevi devraldığımızda, 2012 Londra Olimpiyatları'na 5 sıklette, 5 sporcuyla katılma hedefiyle yola çıktık. Şu anda 5 sıkletimiz olimpiyat için puan maçlarına devam ediyor ve 3 arkadaşımız kota almış durumda. Judoda müsabakalar 2012 Nisan ayının sonuna kadar devam edeceği için alacağımız sonuçlara göre bu sayıda artı ve eksi yönde değişiklikler olabilir. Bizim hedefimiz 5 sporcumuzu olimpiyatlara götürmek. Şu anda çalışmalar çok iyi gidiyor. Özellikle olimpiyat anlamında vadettiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Olimpiyatlarda judoda bugüne kadar 1 altın 1 bronz madalya kazandık. Hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları'nda bu sayıyı artırmak.”

Judo'yu bırakma yaşını daha yukarıya çekeceğiz

Judo Federasyonu'nun az sayıda madalya almasının en büyük sebebinin judocuların sporu erken yaşta bırakması olduğuna dikkati çeken Uysal, sporcuları minderde daha fazla tutmak için çalıştıklarını aktardı.
Uysal, judoyu bırakma yaşının 20'li yaşlara kadar düştüğünü vurgulayarak, “Amacımız judoyu para kazandıran bir spor haline getirmek. Şu anda 3 ligimiz var. Takımlar arasında transferler oluyor ve sporcularımız para kazanıyor. Ligleri judonun geleceği ve sürekli başarı adına çok önemsiyoruz” dedi.

2012 yılından itibaren 4 ayrı ligi olan bir judo federasyonuyla minderde yerlerini alacaklarını bildiren Uysal, judodaki sürekliliğin başarı çıtasını yükselteceğini dile getirdi.
Uysal, Judo Federasyonu'nun da bakanlık düzeyinde maddi ve fiziki anlamda gerekli desteği gördüğünü, sponsorluk yasasının oturmasıyla başarılarının artacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!