Van’da dersbaşı

Güncelleme Tarihi:

Van’da dersbaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 00:00

Art arda deprem faciası yaşayan Van’da, merkez ve Erciş hariç, eğitim 42 gün sonra başladı. Ancak ‘Yeni deprem olursa’ korkusuyla, bazı okullarda sadece 4-5 öğrenci dersbaşı yaptı. Öğrencilerin çoğu, okula ‘ailelerinin zoruyla’ geldiklerini söylediler.

Haberin Devamı

VAN'DA DERSBAŞI - FOTO GALERİ

VAN’ı vuran Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra okulların hasar görmesi üzerine ara verilen eğitim, 42 gün sonra sancılı başladı. Alınan karar üzerine Van Merkez ve Erciş ilçesinde okullar açılmazken, merkez köylerde ve diğer 10 ilçede, kimi okullarda 40-50 öğrenci, kimisinde de 3-4 öğrenci dersbaşı yaptı. Edremit İlçesi’ne bağlı, 1040 öğrencisi, 38 öğretmeni bulunan Hilmi Irak İlköğretim Okulu’nda da sabah sadece 4 öğrenci okula geldi.
‘Okula zorla geldik’
Birçok okulun müdürü ve öğretmenleri telefonla aileleri arayarak, çocuklarını okula göndermelerini istedi. Toplam 853 öğrencisi bulunan Edremit TOKİ’deki Erdemkent İlköğretim Okulu’na da bu sabah sadece 50 öğrenci geldi. İstiklal Marşı okuyarak ders başı yapan öğrenciler sınıflarına girerken, bazı aileler okuldaki çatlakları dikkatle izledi. Öğrenciler okulu hem de arkadaşlarını çok özlediklerini belirterek, “Ailelerimizin zoruyla korkuyla okula geldik. Evlerimize girmeye korkuyoruz. Okula nasıl girelim? Bu şartlarda başka illere gidip eğitim görmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!