Öğretmenler tek tek evleri arayıp öğrenci çağırıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler tek tek evleri arayıp öğrenci çağırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 11:49

Van’ı vuran Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra okulların hasar görmesi üzerine ara verilen eğitim, 42 gün sonra Van kent merkez ve Erciş İlçesi dışında korkuyla da olsa başladı. Sabah öğretmenler öğrencilerinin yolunu gözledi. Bazı sınıflarda tek öğrenci vardı. Okul müdürü ve öğretmenler de telefonla ulaşabildikleri ailelerden öğrencileri okula göndermelerini istedi.

Haberin Devamı

Van’da 23 Ekim günü Richter ölçeğine göre 7.2 ve 9 Kasım günü 5.6 büyüklüğündeki depremlerde büyük yıkım meydana gelmesinin ardından, eğitime ara verildi. Alınan karar üzerine Van Merkez ve Erciş İlçesi’nde okullar açılmazken, merkez köylerde ve diğer 10 ilçede eğitim 42 gün sonra yeniden başladı. Öğretmenlerin gözü okula gelecek öğrencilerin yolunu gözledi. Kimi okullarda 40-50 öğrenci, kimisinde de 3-4 öğrenci ders başı yaptı. Öğretmenlerin bile cesaret edip giremediği okullara öğrenciler zor da olsa girdi. Edremit İlçesi’ne bağlı ve 1040 öğrencisi, 38 öğretmeni bulunan Hilmi Irak İlköğretim Okulu’nda da sabah sadece 4 öğrenci okula geldi. Dakikalarca dışarda bekleyen öğrenciler, öğretmenlerinin isteği üzerine sınıflarına girdi. Ancak sınıflarında tek başına sıralara oturan öğrenciler, daha fazla bekleyemeyince öğretmenler odasına gidip öğretmenleri ile sohbet etti. Okul müdürü ve öğretmenler de telefonla aileleri arayarak çocuklarını okula göndermelerini istedi.

Haberin Devamı

BAZI SINIFLAR BOŞ KALDI, BAZI SINIFLARDA İLK DERS DEPREMDİ / Foto Galeri

Toplam 853 öğrencisi bulunan Edremit TOKİ’deki Erdemkent İlköğretim Okulu’na da bu sabah sadece 50 öğrenci geldi. İstiklal Marşı okuyarak ders başı yapan öğrenciler sınıflarına girerken, bazı aileler okuldaki çatlakları dikkatle izledi. Öğrenciler okulu hem de arkadaşlarını çok özlediklerini belirterek,"Ailelerimizin zoruyla korkuyla okula geldik. Evlerimize girmeye korkuyoruz. Okula nasıl girelim? Bu şartlarda başka illere gidip eğitim görmek istiyoruz" dedi.

İLK DERS DEPREM

Edremit İlçesi'ne bağlı Köprüler Köyü'nde ı-okul servisleri okullara boş geldi. 240 mevcutlu okulda 70 öğrenci ders başı yaptı. İlk derste öğrenciler deprem konusunda bilgilendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!