Babacan, Türkiye’yi ‘hızlı balık’ yaptı Biden, ‘ABD hâlâ balina’ yanıtı verdi

Güncelleme Tarihi:

Babacan, Türkiye’yi ‘hızlı balık’ yaptı Biden, ‘ABD hâlâ balina’ yanıtı verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 00:00

New York Times gazetesi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın İstanbul’da düzenlenen ‘2’nci Küresel Girişimcilik Zirvesi’ndeki üstü kapalı atışmasını ön plana çıkardı.

Gazetenin haberinde Babacan’ın Avrupa’da kriz yaşayan ülkelerle Türkiye’yi karşılaştırırken “Artık büyük balık değil hızlı balık küçük balığı yiyor” açıklamasına Biden’ın “Krizde de olsak unutmayalım ki genç köpekbalıklarıyla dolu bir denizde ABD hâlâ bir balinadır” cevabını verdiği belirtildi.
Performans etkileyeci
Amerikan ekonomisinin kendisinden sonra en büyük ekonomi olan Çin’e göre üçte iki oranla büyük olmasının bile dünyada yaşanan ekonomik fırtınalardan etkilenmeyeceği anlamına gelmediğini söyleyen Biden Türkiyenin kriz döneminde etkileyici bir performans sergilediğinin altını çizdi. Yazıda Ali Babacan’ın “Yaşanan ekonomik kriz Avrupadaki politik liderlik eksikliğini de gözler önüne serdi” yorumuna da yer verilirken yine Babacan’ın ağzından “Eğer krizdeki ülkeler Türkiye’de örneğini gördüğümüz gibi güçlü bir hükümete sahip olsalardı sorunlarının üstesinden çok daha kolay gelebilirlerdi” sözleri yer aldı.
10 ekonomi arasına girebilir
Türkiye’nin yıl sonunda yüzde 7.5’lik büyüme oranına ulaşmasını beklediklerini kaydeden Babacan’ı takip eden konuşmasında Biden 2023 yılı itibari ile Türkiye’nin en büyük ilk 10 ekonomi arasında yer alabileceğini söyledi. “Türkiye’nin son 35 yılı hakkında bildiklerimle birlikte Türkiyenin son 10 senesine bakıyorum ve İstanbulda bulunduğum şu hafta içerisinde ne görüyorum” diyen Biden, Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yılı olan 2023 ile ilgili planların bu performans ile mümkün olabileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!