Kağıthane’yi alternatif gördü kentsel dönüşümde fırsat kollayacak

Güncelleme Tarihi:

Kağıthane’yi alternatif gördü kentsel dönüşümde fırsat kollayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 00:00

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından Kağıthane’de hayata geçirilen OfisPark projesi 2012 yılının ocak ayından itibaren kapılarını açacak. Projeyi tek bir ofis bloğu yerine ‘ofis kampüsü’ şeklinde yaptıklarını söyleyen Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, “Burası Maslak-Zincirlikuyu hattının en büyük alternatifi.

Haberin Devamı

Kira seviyeleri şu anda o seviyede olmasa da zamanla yükselecek. Kağıthane kentsel dönüşümden en fazla nasibini alacak bölge. Buraya ilgimiz devam ediyor. Bazı araziler için görüşmelerimiz sürüyor. Konut ya da ofis yapmak için girişimlerimiz olabilir. Kağıthane’yle ilgili tüm fırsatları kollayacağız” diye konuştu.

Kağıthane’yi tanıyamayacağız

Kağıthane OfisPark’ın bölgedeki kentsel dönüşümün ilk adımlarından olduğuna dikkat çeken, projenin pazarlama işlerini yürüten Jones Lang LaSalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş da şunları söyledi: “Kağıtahane bölgesi çok hızlı bir değişime gidecek. Önemli olan düzgün planlanıp, Maslak gibi karmakarışık bir yapı oluşmaması. 5-6 yıl içinde Kağıthane’yi tanıyamayacağız. Kağıthane’de kısa zamanda gayrimenkul şirketleri büyük rekabete girişecek. Diğer şirketlerin de ‘Tekfen orada iş yapıyorsa, biz de bakalım’ dediklerini duyuyoruz. Biz böyle bir reabet ortamından mutlu oluruz.”

Haberin Devamı

Projenin kiralama işlemlerinin yeni başladığını söyleyen Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, “Kiralamaya yeni başlıyoruz ama her sektörden şirketin talebi var. 76 birimin yüzde 40’ı satışa ayrılmıştı. Satışa ayrılan birimlerden 16 birim kaldı. Yapı Kredi Koray GYO bizden 2 kat aldı. Satılık fiyatlarımız metrekaresi 4 bin dolar civarında. İlk satışa başladığımızda 3.200 dolar civarındaydı.”

İstanbul’un ofis kira saati yukarı döndü

JONES Lang LaSalle olarak oluşturdukları İstanbul ofis kira saatinin yukarı yönlü ilerlediğini söyleyen Avi Alkaş, “Bundan sonra da İstanbul’da ofis kira fiyatları hızla artacak. İstanbulda ofis hacmi 2010’da toplam 116 bin metrekare olurken 2011’in 3’ncü çeyrek sonunda bu rakam 160 bin metrekareye ulaştı. Merkezi İş Alanı (MİA) diye tabir edilen bölge Levent-Maslak’ta ofislerde boşluk oranı yüzde 3. O bölgede yer bulamayanların ilk aternatifi Kağıthane” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!