Suudi ortak 1 milyar dolar ayırdı ilk proje 120 milyon dolarlık olacak

Güncelleme Tarihi:

Suudi ortak 1 milyar dolar ayırdı ilk proje 120 milyon dolarlık olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 00:00

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Suudi Arabistanlı bir şirketle ortak olduklarını açıkladı ve “Ortağımız Türkiye’ye ilk planda yatırım için 1 milyar dolar ayırdı. Önce Kartal’da 120 milyon dolar yatırımla kule ofis projesi yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

EGE Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, körfez ülkelerindeki yatırımcıların Türk iş adamlarının kıvraklığına hayran kaldığını söyledi ve “Suudi Arabistanlı bir şerketle ortaklık kurduk. Bu şirket Türkiye’ye ilk planda yatırım için 1 milyar dolar ayırdı. Önce onları Türkiye’ye ısındırmak için Kartal’da, 120 milyon dolar yatırım bedeli olan bir kule ofis projesi yapacağız. Çok daha büyük projelere imza atmak istiyorlar” dedi. Karadayı daha sonra Avrupa Yakası’nda, Batışehir’in 3 katı büyüklükte yeri bir projeye başlayacaklarını bunun için kentsel dönüşümü beklediklerini anlattı.

Avrupa’ya yatırım mantıksız

Körfez ülkelerinden Türkiye’ye olan ilgiyi Türk gayrimenkulcülerin değerlendirmesi gerektiğini belirten Kabadayı, şunları söyledi: “Ortaklık yaptığımız şirket yetkilileri kendileri için en doğru ülkenin Türkiye olduğuru söylüyorlar. Onlara göre Avrupa’ya yatırım yapmak mantıksız. Türkiye’yi eğitim, alışveriş ve turizm merkezi olarak görüyorlar. Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye gelip konut üretmesi zamanla İstanbul, İzmir ve Ankara’da fiyat artışına neden olabilir ama korkulacak bir şey yok. Bu yatırımlar toplumun refahını da artıracak. Biz Batışehir projesi için ‘Batı’ya göç başladı’ demiştik. Körfez ülkelerinde yaşayanlar için de böyle bir durum söz konusu.”

Haberin Devamı

1150 konut satıldı

Batışehir’in ağurstos ayından bu yana satışta olduğunu söyleyen Kabadayı, toplamda 1150 konut satışının gerçekleştiğini belirtti. Satış rakamları ile Emlak Konut GYO projeleri arasında ekim ayında birinciliğe çıktıklarını dile getiren Kabadayı, şöyle devam etti: “Bu satış rakamı ile projenin birinci etabı tamamen satışmış, ikinci etabın büyük bölümü bitmiş durumda. Şu ana kadar elde ettiğimiz gelir 355 milyon TL. Emlak Konut GYO projeleri arasında satışlarımız, Emlak Konut’u da çok mutlu ediyor. Bundan sonraki aylar satış grafiğini düşürmeden, konut kısmının satışlarını bitirip diğer alanlarla ilgili satışlar konusunda hızlanmak istiyoruz.”

Kampanya başlattı

Aralık ayına özel bir kampanya başlattıklarını söyleyen Kabadayı, şu ayrıntıları verdi: “Yüzde 1 peşinat, 24 aya kadar yüzde 0 faiz kampanyası başlattık. Bir banka ile sadece bize özel faiz oranları ile anlaştık. 60 ayda yüzde 0.93, 120 ay vadelendirmede ise yüzde 1.05 faiz uygulanacak. Hedefimiz 1 ay içerisinde 250 konut satışı gerçekleştirip, 80-100 milyon TL gelir elde etmek. Teslim için verdiğimiz tarihten 6 ay önce anahtarlarını sahiplerine veriyor olacağız. Projeden ev alanlar çok mutlu. Şu ana kadar yüzde 20 prim yaptı. İlerleyen zamanlarda lokasyon sebebiyle bu oran daha da artacak.”

Haberin Devamı

Mütekabiliyet kalkarsa 4 ülkede ofis açarız

2012’de kentsel dönüşüm, mütekabiliyet engelinin kalkması, 2B gibi etkenlerle gayirmenkul sektörünün daha da canlanacağını söyleyen Kabadayı, “Özellikle mütekabiliyetle ilgili büyük beklenti var. Mütekabiliyet engeli kalkarsa Türkiye’deki mevcut konut satışına 7-8 milyar dolarlık yabancı desteği gelir. Projemizden 27 konut yabancılara satıldı, yasanın çıkması bekleniyor. Yemen, Suriye ve Suudi Arabistan’dan büyük talep var. Körfez ülkelerinde yerel iş ortakları alıp ofis açmayı düşünüyoruz. O bölgede konut işiyle ilgilenen büyük gruplar var, sıkıntı yaşamayız. En az 4 ülkede ofis açıp, konut satışına başlarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kente uzak projeler krizden olumsuz etkinir

KONUT sektörünün 2012 yılı için endişe taşımadığını dile getiren Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Yeni yılda konut fiyatları artış gösterebilir. Bizi çok etkileyecek bir kriz beklemiyoruz. Avrupa’nın borç krizi çok tehlikeli ve her yere sıçrayabilir. Ama Türkiye’nin durumu 5 gömlek daha iyi. Tedbirlerimizi aldıktan sonra sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Çalkantılı bir durum olursa, şehre uzak projeler ciddi etkilenir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!