Kopya kredi kartıyla vurgun

Güncelleme Tarihi:

Kopya kredi kartıyla vurgun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 15:37

ADANA’da başkalarına ait kredi kartlarını kopyalayıp internette alışveriş ve tefecilik yapan çete, polisin operasyonuyla çökertildi, 1’i kadın 8 kişi gözaltına alındı.

’Kuyumcu’ ve ’Fatura tahsilat bürosu’ adıyla çalışan bazı işyerlerinde kredi kartı dolandırıcılığı yapıldığı bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücalede Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, araştırma başlattı. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan özel izinle, 3 ay boyunca teknik takip yapan Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, söz konusu adreslerde çalışanların kimlik fotokopilerini çekip, kredi kartlarını kopyaladıklarını tespit etti. Komisyon karşılığı ’yatır-çek’ diye tabir edilen yöntemle kredi kartı borcunu ötelemek isteyenlerin verdiği kredi kartlarıyla da internet üzerinden alışveriş yaptıkları saptandı.

Teknik takip çalışmasını tamamlayan Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, BİL-2 adı verilen planlı operasyonu başlattı. Ekipler, operasyonda 2 işyeri ile 7 ayrı eve baskın düzenledi. Yapılan aramalarda, kuyumculuk ve özel fatura merkezi işletenlerle birlikte suça karıştıklarını tespit edilen Şükrüye T. (60), Abit K. (56), Hazım Agar K. (54), Süleyman B. (26), Şerif E. (33), Ruşen Ç. (44), Koç Ali E. (20) ve Fevzi A.’yı (42) gözaltına aldı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 11 pos cihazı, başkalarına ait 290 banka ve kredi kartı, 1 hafıza kartı, 1 yazıcı, kart bilgileri ve alacak-verecek listesinin bulunduğu 2 not defteri, 1 nüfus cüzdanı, 2 sürücü belgesi, 1 SGK sicil belgesi, 5 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 21 banka ve kredi karı bilgilerinin bulunduğu not kağıdı, 1 su faturası ödeme makbuzu, farklı şahıslar adına düzenlenmiş 48 bin 685 lira değerinde para senedi ve 493.55 gram altın bedelinde 20 borç senedi belgesi, 1 tabanca ve bu tabancaya ait 2 şarjör, 9 mm çaplı 29 mermi ve 7 bilye atar tabanca mermisi ile 1 susturucu ele geçirildi.

Sorgularının tamamlanmasının ardından Adliye’ye sevk edilen şüpheliler arasında, okuma yazma bilmediği halde çeteyle bağlantılı olduğu kaydedilen Şükrüye T.’nin bulunması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!