Merkel: Kısa vadede euroda çözüm yok

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Kısa vadede euroda çözüm yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 10:50

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa’nın finansal krizine kolay çözüm olmadığı ve çözümün “yıllar alacağı” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Merkel, parlamentoda yaptığı konuşmada, “Alman hükümeti açıkça ortaya koydu, Avrupa'nın finansal krizi bir çırpıda çözülmeyecek. Bu bir süreç ve bu süreç yıllar sürecek” dedi. 

        

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) güveni sürdürmesi için bağımsız olması gerektiği tavrını sürdürdüğünü vurgulayan Merkel, eurobondların (euro bölgesinin ortak tahvil) Avrupa'nın borç krizine çözüm olmadığını ifade etti. 

 

Merkel, euro bölgesinin bu önlemler yerine, güçlü mali kontrolleri ve borç düzenlemeleriyle yeni bir “istikrar birliğine” ihtiyacı olduğunu belirtti.

   

Başbakan Merkel, 9 Aralık'taki Avrupa Birliği (AB) zirvesinin amacının,“Euro bölgesinin ve euro bölgesinde olmayan üyelerin dağılmasından kaçınmak için”Avrupa anlaşmalarında değişiklik yapmak olduğunu kaydetti.

 

Haberin Devamı

Gelecek hafta yapılacak AB liderler zirvesinde Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ortak eylem planı sunması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!