Filme gitmek için izin kağıdı

Dedemin İnsanları’yla Çağan Irmak en iyi açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Film, ilk üç günde 164,500 kişi tarafından izlenmiş. 4 milyon gişe yapan “Babam ve Oğlum”un ilk üç gün sayısı 35 bindi. Demek ki bu bir Çağan Irmak filmidir cümlesi giderek daha bir anlam taşıyor. Tabii bir de hep göz ardı edilen hatta negatif etki yarattığı düşünülen eleştirmen notları var.
Eleştirmenlerin “Dedemin İnsanları”na tam puan vermesi söylenenlerin aksine filmin gişesine katkıda bulunduğu ortada. Okullar toplu olarak “Dedemin İnsanları”nı izlemeye götürüyor öğrencilerini. Üsküdar Amerikan’da okuyan kızım Tayga geçen gün izin kağıdıyla geldi. “Dedemin İnsanları”na gittiler sınıfça.
Tayga çok beğenmiş filmi, duygusaldır, çok da ağlamış izlerken.
Ve sonra dedesine tavsiye etti, “Mutlaka gör, hatta birlikte gidelim istersen” diye. 7’den 70’e durumu böyle bir şey olsa gerek.

Haberin Devamı

AKM’nin bütçesi nereden gelecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesinden AKM’nin onarım parası çıkmadı. Gerçi dün Hıncal Uluç AKM için Ertuğrul Günay’dan söz aldığını yazdı. Günay, “Kültür Bakanlığı bütçe kalemlerinden kaydırmalar yapacağım. İş dünyasındaki sanata meraklı dostlarımızdan sponsorluklar ve bağışlar da sağlayarak, AKM’nin sahne ışıklarını asgari masrafla yakacağım” demiş.
Hemen iki soru geldi aklıma. Günay kaydırmaları nereden yapacak acaba? AKM’nin ışıkları yanarken, elektrik kesintisine uğrayacak sanat ortamları hangileri olacak? Ve tabii bağışlar, sponsorluklar ha deyince gelmiyor ve zaman AKM’nin aleyhine işliyor.
Bina içten içe çürüyor, hepimizin anılarıyla birlikte. İş yine başa mı düştü acaba? Ben diyorum ki, hani biz her şeyi devletten bekleyemiyoruz ya. Hani depremde evleri onarmak, depremzedelerin yardımına koşmak, zehirlenen hayvanları iyileştirmek, kadına şiddete dikkat çekmek, fon yaratmak için konserler etkinlikler düzenliyoruz ya.
Bir etkinlik de AKM için düzenlensin. Bir şeyler yapalım, en azından ilk adımı biz atalım, bir yerden başlayalım, kurtaralım.

Kıvanç’ın türküsüne Kral TV talip

Cengiz Semercioğlu, “gençlerin türkülerden uzak yaşadığı ortamda Kıvanç Tatlıtuğ’un dizide saz çalıp türkü söylemesi önemlidir” dedi, “keşke bunu yayınlayacak bir müzik kanalı da olsa” diye de ekleyerek.
Cengiz’in dikkat çektiği bu konu Türk müzik dünyasının kanayan yarası oldu yıllarca. Türkü söyleyenler kliplerini ana müzik kanallarında yayınlatamadılar bir türlü. Ama Kral TV’yle her şey değişiyor artık. Çünkü Kral TV, bu hafta sonundan itibaren Kral TV ve KralPop TV olarak ikiye bölünüyor.
Kral TV artık yayın hayatına KralPop TV olarak devam edecek ve sadece pop müziğe yer verecek. KralPop TV’nin sürprizi de var, günde 10 kez, dünyanın en iyi yabancı klipleri, KralWORLD jeneriğiyle yayınlanacak.
Kral FM ile paralel yayın yapacak olan Kral TV ise fantezi müzik, arabesk, Türk halk müziği ve Türk Sanat müziği klipleri yayınlayacak. 1 Aralık’tan itibaren KralPop TV Dijiturk’te 105, Dsmart’da 116. kanallarda izlenebilecek. Kral TV ise Dijitürk’te 106, Dsmart’da 117’den yayında olacak.
Başa dönersek, Kıvanç Tatlıtuğ’un “Saçlarını Yol Getir” türküsü Kral TV’de izleyebileceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları