Vajinada bomba

Güncelleme Tarihi:

Vajinada bomba
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2004 00:56

El Kaide'nin eylem tehdidi yüzünden ABD'ye yönelik uçuşlar iptal edilirken, İngiliz basını söz konusu örgütün kadın intihar komandolarıyla uçaklara saldırı planladığını öne sürdü. İddiaya göre vajinalarına patlayıcı saklayarak uçağa binecek olan kadın teröristler, bombaları patlatarak saldırı düzenleyecekler.

Haberin Devamı

ABD'ye son günlerde yapılan bazı uçak seferlerinin güvenlik nedeniyle iptalinin ardında, terör eylemi yapılacağı korkusunun bulunduğu ortaya çıkarken, El Kaide'nin intihar komandosu kadınların vajinalarında uçaklara bomba sokmayı planladığı istihbaratı, Batılı güvenlik birimlerinin uykularını kaçırmaya yetti.

El Kaide'nin, kadının vajinasında uçağa sokacağı bomba ile Washington bağlantılı uçaklara intihar saldırısı yapmayı planladığı istihbaratını alan Amerikan ve İngiliz güvenlik birimleri, Londra'dan Washington'a giden İngiliz Havayolları uçuşlarını iki gündür iptal ediyor.

British Airways’in önceki günkü 223 sefer sayılı uçuşu, son dakikada alınan istihbaratla iptal edildi. Boeing 747 tipi uçağın yolcularının uçağa biniş işlemleri bile yapılmıştı.

İstihbarat servislerinin aldığı bilgiye göre, intihar komandosu kadın, Washington üzerindeyken tuvalete gidecek ve vajinasına yerleştirdiği yüksek tesirli 370 gramlık bombayı patlatarak uçağı düşürecek.

Scotland Yard'a, vajinasında bomba taşıyan kadınla ilgili uyarıyı ABD yaptı. Haberi veren Daily Mirror gazetesi, FBI'ın, El Kaide mensubu bir kadının uçağa vajinası içinde bomba sokmayı planladığı istihbaratını aldığına dikkat çekti.

EN KÖTÜ SENARYO

Scotland Yard'dan yüksek rütbeli bir yetkili, ‘‘Bu yöntemle uçağa bomba sokmak, düşünülen senaryoların en kötüsüdür. Şüpheli kişi hakkında ihbar veya duyum olmazsa, her kadın yolcunun mahrem yerlerini aramak imkansızdır. İstihbarat, kadın yolcunun ismini veremediğinden, uçuşları iptal etmeye karar verdik’’ diye konuştu.

BA223'ÜN SIRRI

BA223 sayılı seferlerin iptaliyle ilgili olarak, değişik teoriler öne sürülüyor. Yılbaşı gecesi British Airways'in 223 sefer sayılı Heathrow-Dulles seferi yapıldı. Ancak uçak Dulles'e Amerikan F-16'larının eşliğinde indi. önceki gün ise yine aynı sefer sayılı uçuş iptal edildi. Uçakların, El-Kaide'nin haberleşmesi sırasında BA223 ifadesinin geçmesi nedeniyle iptal edildiği sanılıyor. Bir diğer teoriye göre ise, 223 sefer sayılı uçakların seçilmesinin nedeni, 1997 yılında BM Genel Kurulu'nun 223 sayılı kararı. Burada, İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamaları kınanıyor. Dün ise aynı sefer sayılı uçuş yapıldı.

Düşen uçak kayıp uçak mı

Haberin Devamı

BENİN'den Beyrut'a gitmek üzere havalanan ve çoğu Lübnanlı 130 yolcusuyla birlikte düşen Boeing 727 tipi uçağın, geçen yaz Angola'da kaybolan uçak olduğu öne sürüldü. Borç nedeniyle üzerine tedbir konan bir uçak, geçtiğimiz Mayıs’ta, Angola'nın Luanda havaalanından adeta buhar olmuştu. Uçağın El Kaide tarafından çalındığı bilgisi üzerine harekete geçen Amerikan istihbaratı, uçağın izi bulamıştı.

Haberin Devamı

İngiliz pilotlardan ABD’ye protesto

İNGİLİZ Havayolları Pilotları Derneği (BALPA) dün bir bildiriyle, ABD'nin kendi hava sahasına giren tüm uçaklara silahlı uçuş görevlileri yerleştirme kararını kınadı. Uygulamanın uçakları daha güvensiz kılacağını ifade eden dernek, kabinde bir silah bulunmasının kazalara da yolaçabileceğini bildirdi. Doğru tedbirler alınması gerektiğini ifade eden açıklamada, ‘‘Çağdaş havacılık tarihinde hiç bir zaman, bu kadar uzun süreli bir güvenlik boşluğu görülmemişti’’ ifadesi yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!