ABD’de Kara Cuma bizde Bereketli Cuma

Güncelleme Tarihi:

ABD’de Kara Cuma bizde Bereketli Cuma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2011 15:36

ABD’de alışveriş sezonun en hareketli sezonunun başlangıç günü olarak kabul edilen Kara Cuma konsepti Türkiye’de de gerçekleştirilmek isteniyor. Perakende sektörünün önde gelen temsilcileri Kara Cuma’yı Türkiye için Bereketli Cuma haline getirme niyetinde.

Haberin Devamı

ABD’de devam eden belirsizliğe rağmen geçen Cuma tüketiciler, 52.4 milyar dolarlık alışveriş yaparak, son yılların en yüksek rekoruna imza attı.

 

ABD ekonomisindeki bu önemli gelişme Türk perakendecilere örnek oldu.      

 

Akşam gazetesinin haberine göre, Bereketli Cuma fikrini gündeme getiren Silk & Cashmere Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zamanpur, “Kasım geçen yılın çok çok üstünde. Güzel bir gidişat görüyoruz. Aralık önemli bir ay. İndirim günlerini sevdiler ama indirim miktarı ile ABD ile yarışabiliriz. Aslında indirimler yüzde 40’lardan başlayıp, yüzde 90’lara kadar gidiyor” dedi.

    

Haberin Devamı

Bugün CNBC-e'ye konuşan Zamanpur, sadece özel mağazaların değil Çarşı mağazalarının ya da küçük işletmelerinde de bu etkinliğe katılabileceğine dikkat çekti.

       

EN YAKIN ZAMANDA BAŞLAYABİLİR

Zamanpur, fikrin ortaya çıkmasından sonra önemli telefon görüşmeleri yaptığı ve perakende sektöründen büyük isimlerden destek aldığını belirtti.

 

Zamanpur, “Dün çıkan bir fikir bugün televizyon kanallarında tartışılıyorsa, Bereketli Cuma için heyecanlanabiliriz” dedi.

 

Akşam gazetesinin haberinde BMD Başkan Yardımcısı ve Desa Deri Yönetim Kurulu Üyesi Burak Çelet de “Kara Cuma” fikrini çok olumlu bulduğunu belirterek, 'Artık hepimiz biliyoruz ki perakende özel günlerle dönen bir sektör haline geldi. Artık tüketicinin alım güdüsünü harekete geçirmek şart. Bu yüzden 'Black friday' gibi özel alışveriş günleri hem sektör için hem tüketici için faydalı oluyor. Tabii Amerika'daki ile bire bir bir uygulama yapmak yerine, bugünü kendimize uyarlarız. Onlar Kara Cuma'yı Şükran Günü'nden hemen sonra yapıyor, biz de bayram sonrası gibi bir tarih düşünebiliriz' diye konuştu.

 

Haberin Devamı

HALKIMIZ İNDİRİMLERİ SEVİYOR

 

CNBC-e’ye konuşan Birleşik Markalar Derneği Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Gönülden destekliyorum. Her markadan farklı kampanyalar gelecektir. Bizim tüketicimiz özel indirim günlerini sevdi. Daha önce Fashion Night Out ile başlattık. O hafta diğer haftaya göre yüzde 10 daha fazla ciroya imza atıyorlar. Bizim halkımız böyle indirim günlerini seviyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!