Ovacık Altın Madeni'ne ÇED olumlu raporu

Güncelleme Tarihi:

Ovacık Altın Madenine ÇED olumlu raporu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2011 12:38

Koza Altın İşletmeleri, İzmir'in Bergama ilçesindeki Ovacık Altın Madeni için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ne göre yeniden hazırlanan ÇED olumlu raporunun mahkemeden onay aldığını bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, altın madenin çalışmaya başladığı ilk günden bugüne kadar çeşitli kurum, kuruluş ve bilirkişiler tarafından hazırlanan raporlar ve yerinde yapılan denetimlerle Ovacık Altın Madeni'nin en iyi çevre teknolojisini kullandığı, çevre performansının dünya madenciliğine örnek olduğu, çevre ve insan sağlığı açısından hiçbir risk oluşturmadığının ispat edildiği belirtildi.

Çevre ve izin yönetmeliklerinde yapılan her değişiklikten sonra mevcut izinlerini yeni yönetmeliğe göre yenileyen tek işletmenin Ovacık Altın Madeni olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ovacık etrafında davacı köy kalmadı. Halkla ilişkilerde uygulanan şeffaflık politikası kapsamında Ovacık Altın Madeni'nde bilim adamlarımız, mühendislerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızdan oluşan 10 binden fazla ziyaretçi konuk edilmiş, tüm soruları cevaplandırılmış, bilgilendirmeler yapılmıştır. Maden işletmesi çevresinde davacı köy muhtarlığı kalmamıştır. Bergama'nın diğer yörelerinden daha önce maden aleyhine davacı olan bazı köy muhtarlıkları da karşıt avukatlara verdikleri vekaletleri geri alarak, madenin çalışması için ilgili bakanlık yanında davalara müdahil olmuşlardır. Koza Altın İşletmeleri, çevresel performansı, oluşturduğu istihdam, ödediği vergiler ve sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye'nin gurur kaynağı olarak faaliyetlerine devam ediyor. Ovacık Madeni için ÇED Yönetmeliği'ne göre yeniden hazırlanan ÇED olumlu raporu mahkemeden onay aldı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!