Kılıçdaroğlu: 'İzmir için savcıyı değiştirdiler'

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: İzmir için savcıyı değiştirdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 14:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalar Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediyeye faytonla gelen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili olarak ''Önce savcıyı değiştirdiler, oraya birisini getirdiler, sabahın 6'sında baskın yaptılar, yöneticilerini aldılar. Yandaşlara gelince sabahın 6'sında alınmaz. Hatta polis nezaretinde gidip rapor alması gerekirken kendisi gider, raporunu alır, götürür yargıca. Bu çifte standarttır'' dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Adalar Müzesi'nde yaptığı konuşmada, törenin başında konuşan şair Ataol Behramoğlu'nun yeni şiirler yazacağını ifade ettiğini dile getirerek, Behramoğlu'nu “Dikkatli olun. Yazarken bir gün kendinizi Silivri'de bulabilirsiniz” diye uyardı.

İzmir Belediyesinin taşeronu kaldırmaya çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Vay sen misin kaldıran? Önce savcıyı değiştirdiler, oraya birisini getirdiler, sabahın 6'sında baskın yaptılar, yöneticilerini aldılar. Yandaşlara gelince sabahın 6'sında alınmaz. Hatta polis nezaretinde gidip rapor alması gerekirken kendisi gider raporunu alır götürür yargıca. Bu çifte standarttır. Bu çifte standardın adı ahlaksızlıktır. Yargılamaysa herkes için eşit olmalı. Kişiler gözaltına alınacaksa herkes için eşit olmalı. Kelepçe vurulacaksa herkes için eşit olmalı. Birileri için ayrıcalık, birileri için baskı. Bu doğru değil.”

Haberin Devamı

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, Adalar Müzesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi ve sergiyi gezdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Büyük Rum Yetimhanesine giderek, burada incelemede bulundu. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin burada gündeme ilişkin soru sormak istemeleri üzerine “Salı gününü bekleyin” dedi.

Kılıçdaroğlu, Adalar Belediyesi Eğitim, Kültür ve Günüllü Merkezi'nin de açılışını yaparak gezdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Büyükada'da ikamet eden Fenerbahçeli efsanevi futbolcu Lefter Küçükandonyadis'i de evinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Heybeliada Ruhban Okulu ve Hüseyin Rahmi Günpınar Müzesi ziyaretlerini ise iptal etti.

Dini temsilcilerle görüşme

Bu arada, Kılıçdaroğlu, Büyükada'ya gelişinde partililer tarafından karşılandı. Adalar Belediye Başkanlığı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada Türkiye Hahambaşısı İshak Haleva'nın da aralarında bulunduğu dini temsilcilerle görüştü.

Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ruhani liderlerle görüştüklerini ve Türkiye'nin dirliği ve birliği konusunda görüş birliğini ifade ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!