Asya'nın Oscar'ını da aldı

Güncelleme Tarihi:

Asyanın Oscarını da aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 13:49

Asya’nın Oscar’ı olarak bilinen Asia Pacific Awards’un galibi 3 ödülle Nuri bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmi oldu.

Haberin Devamı

Dünyanın sayılı film ödüllerinden biri olan ve Asya’nın Oscar’ı olarak bilinen Asia Pacific Awards’a  4 dalda aday gösterilen ‘Bir Zamanlar Anadolu'da’ ödüllerin 2'nin sahibi oldu.  En İyi Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, En İyi Görsel Yönetmen Gökhan Tiryaki'nin yanı sıra Jüri Büyük Ödülü'nün de sahibi oldu.

Asya’nın Oscar’ı olarak kabul edilen Asya-Pasifik Film Ödülleri'nde bu yıl 19 ülkeden 37 film yarıştı. Bu yıl beşincisi düzenlenen Asya-Pasifik Film Ödülleri'nde yarışacak olan "Bir Zamanlar Anadolu'da", en iyi yönetmen, en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi sinematografi dallarında aday oldu.

 

FİLMİN FRAGMANI - WEB TV

 

BİR ZAMANLAR ANADOLU'DA / FOTO GALERİ

 

Haberin Devamı

ÜÇ MAYMUN İLE GELEN ÖDÜL

 

2008 yılında Asia Pasifik Screen Awards'ta "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Görüntü" dallarında büyük ödüle aday gösterilen Nuri Bilge Ceylan, "Üç Maymun" filmi ile  "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandı.

 

CNN International, UNESCO ve Uluslararası Film Yapımcıları Dernekleri Federasyonu (FIAPF) işbirliğiyle düzenlenen ve bu bölgede düzenlenen en prestijli sinema etkinliği olmaya aday Asya Pasifik Sinema Ödülleri, bölgedeki 70'den fazla ülkenin sinemasını onurlandırmayı hedefliyor. Türkiye'yi de içeren Asya-Pasifik bölgesinde çekilen filmler, dünyada bir yılda çekilen tüm filmlerin yaklaşık yarısını oluşturuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!