Tutaklı Ebru öğretmenin hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Tutaklı Ebru öğretmenin hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 11:15

AĞRI’nın Tutak İlçesi’nde doğup, büyüyen 22 yaşındaki Ebru Tuncer Günaydın, gönüllü tercihiyle Erzurum’un Değirmendere Köyü’nde öğretmenlik yapıyor. Bir yılda öğrencilerin ve köy halkının gönlünde taht kuran Ebru Tuncer Günaydın, ’panduflu’ eğitimi uygulamaya geçirdi. Öğrenciler okula ayakkabılarını çıkarıp giydikleri pandufla girebiliyor. Okulu bir ev ortamına çeviren Günaydın, "Doğup büyüdüğüm bölgeye hizmet etmenin gururunu yaşıyorum" dedi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2010 yılında mezun olan Ağrılı Ebru Tuncer Günaydın, Doğu’daki illeri tercih etti. Erzurum’un merkeze bağlı Değirmendere Köyü’ne sınıf öğretmeni olarak atanan Ebru Tuncer Günaydın, kısa sürede öğrenciler ve köylüler tarafından sevildi. Hafta içi her gün saat 09.00’da öğrencileri ile birlikte derse başlayan Ebru Tuncer Günaydın, tam gün olarak saat 15.00’e kadar öğrencileriyle ders yapıyor. Bekar olan ve mesleğini çok sevdiği için kendini tamamen öğrencilerine adayan Ebru Tuncer Günaydın, öğrencilerine eğitim - öğretimin dışında bir abla gibi davranıyor. Okulu sağlıklı bir ortama kavuşturan Günaydın, 17 öğrencisine ders yılı başında panduf aldırdı. Okula gelen her öğrenci sınıfın önünde çamurlu ayakkabılarını çıkarıp panduflarını giyiyor. Böylece öğrencilerin ayakları sıcak olurken sınıfları da kirlenmemiş ve tamamen sağlıklı bir ortamda eğitim görüyor.

Doğu’da görev yapmanın en büyük hayali olduğunu söyleyen Ebru Tuncer Günaydın, "Ağrı’nın en küçük ilçelerinden biri olan Tutak’ta doğdum. Liseye kadar burada okudum. Tek hayalim Doğu’da öğretmenlik yapmaktı. Bunu da üniversiteyi bitirince gerçekleştirdim. Tercihlerimin tümünde Doğu’daki illeri yazdım. Şimdi memleketime sınır komşusu olan Erzurum’dayım. Çok mutluyum. Birleştirilmiş okulda 17 öğrencim var. Öğrenciler okulu sevsin diye burada bir ev ortamı yaratmaya çalıştım. Çok da iyi oldu. Veliler, çocukların evde de terlik giymeye başladığını söylüyor. Ders notlarında gözle görülür bir artış oldu. Umarım öğrencilerimde benim gibi okur ve hayallerine kavuşurlar" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!