Büyük ustanın evlat acısı

Güncelleme Tarihi:

Büyük ustanın evlat acısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 00:00

Halk ozanı Rahmi Saltuk’un oğlu Baran Saltuk, beşinci kattaki evlerinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Acı haberi sabah kapıya gelen polislerden alan Saltuk, “Baran 4 gibi eve geldi, ‘Babacığım iyi geceler’ deyip sarılmak istedi, sonra odasında sigara içti” diyerek oğlunun son saatlerini anlattı. Baran Saltuk, İstanbul'da toprağa verildi. Cenaze töreninde büyük usta Rahmi Saltuk'un gözyaşları dinmedi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea197ef018fbb8f86b366e
SABAH saatlerinde, İstanbul Şişli’de bulunan 5 katlı binanın altında, halk ozanı Rahmi Saltuk’un oğlu Baran Saltuk (21) ağır yaralı bulundu. Oturdukları 5’inci kattaki dairenin penceresinin açık olduğu görüldü. Polisin sık sık anons ettiği sağlık ekipleri, olay yerine geldiklerinde Saltuk’un hayatını kaybettiğini belirledi. Sokağa güvenlik şeridi çekilerek, inceleme başladı. Polis ölen gençle ilgili ayrıntılı bilgi almaya çalıştı.   

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

ANNE ASUMAN SALTUK, "DAHA 21 YAŞINDAYDI" DİYEBİLDİ

Halk Ozanı Rahmi Saltuk’un hayatını kaybeden 21 yaşındaki oğlu Baran Saltuk için Okmeydanı Cemevi’nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde yakınlarının desteği ile ayakta durabilen anne Asuman Saltuk, sürekli ağladı. Konuşamayan anne Saltuk’un ağzından sadece  "Daha 21 yaşındaydı" sözleri döküldü.

Haberin Devamı

SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV 

İTÜ Meslek Yüksekokulu Güverte Kaptanlığı bölümünden kısa bir süre önce mezun olan Baran Saltuk’un cenazesine, aralarında Edip Akbayram, Arif Sağ, Sadık Gürbüz, Ali Rıza Binboğa, Ferhat Tunç, Nevzat Metin, Pınar Sağ, Ferhat Tunç, Rıdvan Budak, Mehmet Sevigen, Gazeteci Hikmet Çetinkaya, Zeki Sezer, Tolga Çandar, Cemal Seymen,  Menderes Samancılar, Berhan Şimşek, Aydın Ilgaz, Sönmez Targan, Gürbüz Çapan’ın da aralarında bulunduğu, dostları ve yakınları katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenaze törenine çiçek gönderdi.

Öğle vakti cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası, Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi olan Baran Saltuk’un tabutunun üzerine partili arkadaşları, parti bayrağı koydu. Tabut, alkışlarla cenaze arabasına taşındı. Cenaze Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Rahmi Saltuk’un yazılı açıklama yapacağı duyuruldu.

KİTAP FUARI İÇİN RANDEVULAŞMIŞ

Cenazeye katılanlardan Sadık Gürbüz şunları söyledi:

 "Arkadaşlarının bir kafede konserleri varmış. Onların konserinden dönüyor. Orada bira içmiş. Eve döndüğünde 05.00 sıralarında babasına sarılmış. ‘İyi geceler baba’ demiş. Babası da 'Oğlum ne gecesi sabah oluyor. Saat beş' demiş. Ablasından sigara istiyor. Odasına çekiliyor. Pencere kenarında oturduğunu sanıyorum. Pencerenin kenarı alçak. Baran’ın boyu 1.85. Daha önce anne-babası 'Oğlum düşersin" diye uyarmışlar. Bu da 'Bir şey olmaz' demiş. Enerji dolu bir çocuktu. Okulunu yeni bitirmişti. O gün, kitap fuarına gitmek için arkadaşları ile randevulaşmış. Çok neşeli, hayat dolu bir insandı. Tabii tüm gençler gibi söz dinlememezlik var. Kendine güven var."

Haberin Devamı

BU ACI, KELİMLERLE TARİF EDİLMEZ

Rahmi Saltuk’un yakın arkadaşı Nevzat Metin de "Ablasından bir sigara rica ediyor. Babası kalkıyor. Dikkat et yavrum diyor. Baran 1.85 boyunda, bir de yorgunluğun etkisi ile pencereden düşüyor. Saat 07.00’de komşuları farkına varıyor. Ambulans çağırıyorlar, ama iş işten geçmiş oluyor" dedi. Sanatçı Edip Akbayram da "Çocukluğunu biliyoruz, Baran’ın. O da bizim bir evladımızıdır. Böyle bir acı kelimelerle ifade edilemez. Acıların en büyüğüdür, bir anne baba için. Bir anne-babaya ancak dayanma gücü dileyebiliriz. Sözcükler kifayetsiz kalır. Evlat acısı dünyanın en büyük acısıdır. Çok çalışkan, cana yakın, sorumlu bir birey, aydın bir insan. Böyle olması bizi üzdü" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanatçı Arif Sağ "Bizde, Anadolu’da bir laf vardır. Genç ölümü zor olur. Allah Rahmi’ye sabır versin" dedi.

Acı haberi polisten öğrendi

Baba Rahmi Saltuk oğlunun ölüm haberini kapı zilini çalan polisten öğrendi. Olay yerinde inceleme yapan polis, zili çaldı. Uykudan uyanarak kapıyı açan babaya acı haberi polis memurları verdi. Saltuk, aşağıya indiğinde oğlunun cesediyle karşılaştı. Şişli Etfal Hastanesi morgunda İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mahir Kalebek’e ifade veren Rahmi Saltuk, oğlu Baran’ın sabaha karşı saat 04.00 sıralarında eve gelmesiyle uyandığını anlattı. Saltuk ifadesine şöyle devam etti:

/images/100/0x0/55ea197ef018fbb8f86b3670


Gece geç geldi, sigara içti

“Anahtarını düşürmüş, ablası İlke’yi aramış. Daha sonra saat 05.00’te oğlumla koridorda karşılaştım. Bana sarılmak istedi. ‘Babacığım iyi geceler’ dedi. Ben de ‘Saat beş oğlum, bu saatte iyi geceler olur mu’ dedim. Daha sonra Baran’ın odasının kapısını açtığımda sigara içiyordu. ‘Saat 5’te bu ne oğlum’ dedim. Sonra uyumuşum. Saat 07.00 sıralarında kapı çalındığında polisler gelmişti. Kimseden davacı ve şikayetçi değilim. Olayın araştırılmasını istiyorum. Oğlumun neden böyle bir şey yaptığını tahmin edemiyorum. Düşmüş olabileceğini düşünüyorum” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu yaşamını yitiren sanatçı Rahmi Saltuk’a başsağlığı diledi.

İntihar mı, kaza mı?

TÜRKİYE Komünist Partisi’nin üyesi olan İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Baran Saltuk’un intihar mı ettiği, kaza sonucu mu düştüğü, yoksa cinayete mi kurban gittiği polisin incelemesinin ardından ortaya çıkacak. Gencin ölümü polis kayıtlarına ‘intihar’ olarak geçerken aile, oğullarının düşmüş olabileceğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Baran Saltuk toprağa verildi

Baran Saltuk için, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Şubesi Alevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Türkiye Kominist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski CHP milletvekilleri Mehmet Sevigen, Berhan Şimşek, DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, sanatçılar Edip Akbayram ve Arif Sağ ile yakınları katıldı.

/images/100/0x0/55ea197ef018fbb8f86b3672

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği cenaze töreninde, Saltuk ailesi üyeleri taziyeleri kabul etti. Baran Saltuk'un annesi Asuman ile babası Rahmi Saltuk'un güçlükle ayakta durdukları görüldü.

Haberin Devamı

Basın mensuplarının soruları üzerine Berhan Şimşek, “Allah böyle bir olayı düşmanıma bile yaşatmasın. Ölüm gence hiç yakışmıyor. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum” dedi.

Mehmet Sevigen de “Çok genç, çok delikanlı, ölümle hiç yan yana getirilecek yaşta değil” diye konuştu.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardında TKP bayrağına sarılı tabutu bir süre yakınları tarafında omuzlarda taşınan Saltuk'un cenazesi, daha sonra cenaze aracıyla Ulus Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!