Bisiklette Danimarka ve Polonya farkı

Güncelleme Tarihi:

Bisiklette Danimarka ve Polonya farkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2011 17:28

Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan 15. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'nı, elit erkeklerde Danimarkalı Klaus Nielsen, bayanlarda ise Polonyalı Magdalena Sadlecha birinci sırada tamamladı.

Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) 2011 yılı faaliyet programında yer alan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'nda, 13 ülkeden 33'ü yabancı toplam 129 sporcu, pedal çevirdi.

Alanya'nın dağlık ve ormanlık bölgesi olan Kızılalan'da oluşturulan 6,5 kilometrelik parkurda yapılan sezonun son bisiklet yarışında sporcular 8 kategoride mücadele etti. Parkurdaki kayalık alanlarda bazı sporcular zor anlar yaşadı.

Yarışı elit erkeklerde Danimarkalı Klaus Nielsen 1 saat 38 dakika 14 saniyelik derecesiyle birinci sırada tamamlarken, Avusturyalı Uwe Hochenwarter 1 saat 40 dakika 29 saniye dereceyle ikinci ve Polonyalı Kornel Osicki 1 saat 41 dakika 53 saniyelik dereceyle üçüncü oldu.

Elit bayanlarda ise Polonyalı Magdalena Sadlecha 1 saat 40 dakika 39 saniyelik süreyle birinciliği, İsveçli Asa Erlandsson 1 saat 42 dakika 28 saniyelik süreyle ikinciliği ve Polonyalı Aleksandra Dawidowich 1 saat 44 dakika 12 saniyelik süreyle üçüncülüğü elde etti.

Junior erkeklerde Brisaspor'dan Agit Salman 1 saat 36 dakika 9 saniyelik dereceyle birinci, Ankaragücü'nden Yusuf Cabık 1 saat 41 dakika 50 saniye ile ikinci, Bursa Nilüfer Belediyespor'dan İsmail İssi ise 1 saat 54 dakika 8 saniye ile üçüncü oldu.

Yarışta masterler kategorisindeki 30 yaş üzerinde Polonyalı Tomasz Pierwocha, 40 yaş üzerinde Türkiye'den Zafer Yalın, 17 yaş altında Brisaspor'dan Onur Balkan, 15 yaş altında Alanya Belediyespor'dan Mustafa Köklü ve yıldız bayanlarda Alanya Belediyespor'dan Mesude Şenol birinciliği elde etti.

Yarış sonunda dereceye giren sporcular madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı'dan aldı.

Ödül töreninde ayrıca UCI programına göre sezon boyunca yapılan yarışlarda Türkiye genel klasman sıralamasında dereceye giren sporculara kupaları verildi. Elit erkeklerde birinci Brisasporlu Bilal Akgül, ikinci Abdülkadir Kelleci, üçüncü İsak Ünal ve elit bayanlarda birinci Brisaspor'dan Esra Kürkçü, ikinci İstanbulspor'dan Semra Yetiş, üçüncü Rize'den Eda Konur ile genç erkeklerde birinci Ankaragücü'nden Yusuf Cabık, ikinci Brisaspor'dan Agit Salman, üçüncü Bursa Nilüferspor'dan İsmail İssi'ye kupalarını TBF Başkanı Emin Müftüoğlu verdi.

Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, sezonun son yarışı olan 15. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı'na 129 sporcunun katıldığını ve 2012 yılının ilk bisiklet yarışının da 1 Ocak'ta Alanya'da gerçekleştireceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!