Oyumu koruyorum üstüne bakalım

Güncelleme Tarihi:

Oyumu koruyorum üstüne bakalım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerdeki anket sonuçları ve bir çok konuda görüşlerini açıkladı.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde anketlerle gündeme gelen yerel seçim sonuçları ve bazı konuulardaki görüşleerini açıkladı.
Kocaoğlu, anket sonuçları için, “Ben anketleri şöyle okuyorum; eğer benim şahsımla ilgili bir şeyse yüzde 35’i başarılı görüyor, yüzde 25’i de kısmen başarılı görüyor. İkisini topladığınız zaman yüzde 60 yapıyor. Bizim toplumumuzda başarılı beyan etmek de çok zordur. Toplumumuun genlerinde var, eleştirmeyi seviyoruz. Böyle görüyorlarsa bu yüzde 60’ın yüzde 90’ı destekleyecek demektir. Ben de böyle okuyorum. Yani 56.7’de olduğumu sanıyorum” dedi.
İktidar partisinin oylarını artırdığı iddialarına karşın, “Yüzde 33-35’lerde duruyor” diyen Kocaoğlu, geçen yereel seeçimdeki yüzde 56.7’yi koruduğuna inandığını vurrguladı, “Şu anda da bütün belediyeler projelerini açıklıyor, temelini atıyor. 2004-2009 orta noktasından başladığımızda biz yüzde 40’lardaydık şu anda yüzde 60’lardayız ki ondan ne kadar daha yukarı çıkar onun hesabını yapmak durumundayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tiyatro ve müze için bin eve kamulaştırma

Kocaoğlu, Ege Medeniyetler Müzesi’nin yeriyle ilgili görüşlerini de şöyle iletti:“Bizim açımızdan her şey net. Biz şu anda Roma Antik Tiyatrosu’nda 300 civarında evin değer tespitlerini yapıyoruz onları kamulaştıracağız. Ek olarak 600 civarında evin de müze için kamulaştırılması gerekiyor. Onun çalışmalarını yaptık, hepsini değerlendirdik. Herhangi bir mahsur görülmüyor. Çalışmaları bitirip orayı da kamulaştıracağız. Şu anda önümüzde hem Ege Medeniyetleri Müzesi için ama ondan önce Roma Antik Tiyatrosu için kamulaştıracağımız yaklaşık bincivarında ev görünüyor. Uzundere’deki konutlarımızı önereceğiz. Alırlarsa oturacaklar, almazlarsa evlerinin bedelini alacaklar.”

Gündemimizde zam yok zorunlu olursa yaparız

İZSU’nun zam yapılacağı söylentilerine de değinen Kocaoğlu, şunları söyledi: “Öyle bir şey yok. Bütçedeki yorumu yapıyorsunuz. Bütçede böyle bir şey öngörülmüştü. Biz yılbaşına kadar zam yapmayacağımızı söyledik. Bütçedeki duruma bakıyoruz, biz enflasyonun üstünde zam yapmıyoruz. Bir mask koyduk her iki tarafta da. Bunları uygulayıp uygulamamak, yahut götürebildiğimiz kadar taşıyabildiğimiz kadar taşımak bizim elimizde. Ekonominin durumu malum. Mümkün olduğu kadar taşıyacağız, taşıyamayacağımız noktada da belki kademeli zam yapmak durumunda kalabiliriz. Hükümetimiz de zam yapmak istemiyor. Ama mecburen yapıyor. Biz de zam yapmak zorunda kalırsa yapacağız, ama şu an gündemimizde böyle bir şey yok.”

Haberin Devamı


Moody’s, Büyükşehir’e ikinci kez onay verdi


DÜNYANIN saygın derecelendirme kuruluşlarından Moody’s Investor’s Service, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli notunu teyit etti. Dünyada birçok ülkeyi not konusunda uyaran, bazılarında ise not düşürmeye giden Moody’s, Türkiye’nin kredi notu paralelinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli “Ba2” olan kredi notunu “ ve “A3.tr” olan ulusal uzun vadeli notunu ikinci kez onayladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2006-2010 döneminde belediye gelirlerinin yüzde 44’üne karşılık gelen 2.2 milyar TL’lik yatırım yaptığı ve söz konusu yatırımların 2011 boyunca ulaştırma altyapısı ağırlıklı olarak devam edeceği bildirildi. Büyükşehir’in notuyla ülke notu aynı. Derecelendirme kuruluşlarının kriterlerine göre; kurumlara, mali durumları çok iyi olsa bile ülke notunun üzerinde not verilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!