Kalbimize gömdük

Güncelleme Tarihi:

Kalbimize gömdük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 00:00

Van’da 9 Kasım’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli’nin enkazında yaşamlarını yitiren, Doğan Haber Ajansı’nın gözü pek 2 muhabiri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i dün uğurladık. Yılmaz için Erzurum’da, Emir için ise Tunceli’de düzenlenen törenlere yakınlarının yanı sıra basın, siyaset, sanat, üniversite ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Görev şehidi arkadaşlarımız için gözyaşları sel oldu.

Haberin Devamı

DEPREM bölgesi Van’da görev yaparken, 9 Kasım Çarşamba akşamı yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde, kaldıkları Bayram Oteli’nin enkazında hayatlarını kaybeden DHA muhabiri arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i dün gözyaşlarıyla uğurladık.

BASIN ŞEHİTLERİMİZİ BÖYLE UĞURLADIK / WEB TV

Mesleğe başladığı yerde

Van’da 18 yılı aşkın süre Hürriyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı’nda (DHA) muhabir olarak görev yapan Sebahattin Yılmaz için

/images/100/0x0/55ea5c2cf018fbb8f87ada1a
memleketi ve mesleğe ilk başladığı Erzurum’da tören düzenlendi. Gürcükapı Camisi’ndeki törene, Vali Sebahattin Öztürk başta olmak üzere kentin yöneticileri, basın, siyaset, sanat, üniversite ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Sebahattin Yılmaz’ın 21 yıllık eşi Gönül Yılmaz, oğlu İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Elektrik Mühendisliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Alperen Yılmaz ile Van Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Ecem Nur Yılmaz’ın hıçkırıkları herkesi ağlattı.
“Haber şehitlerimiz” başlığıyla hazırlanan yaka fotoğrafında, Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir’in fotoğrafları birarada yer aldı. Cenaze namazının ardından baş tarafına Türk bayrağı asılı bulunan tabut cenaze aracına taşındı. Yılmaz’ın cenazesi, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

SEBAHATTİN YILMAZ SON YOLCULUĞUNA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / Foto Galeri

SEBAHATTİN YILMAZ BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

Mavi gözlü sarışına veda

DHA Diyarbakır Bürosu’nun gözü pek “mavi gözlü sarışın” muhabiri Cem Emir için memleketi Tunceli’de 2 tören düzenlendi. İlk tören Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi’ndeydi. Ankara, İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere çeşitli illerden gelen meslektaşlarının da hazır bulunduğu buradaki cenaze töreninde gözyaşı sel olup aktı. Cemevi girişinde saf tutan Cem’in babası Mehmet Ali Emir, kardeşleri Kemal, ağıtlar yaktılar. Cenazede toplanan para, Mehmet Ali Emir tarafından Van’daki depremzedelere bağışladı.

Haberin Devamı

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI / WEB TV

Arkadaşımız Cem Emir’in cenazesi cemevinde kılınan cenaze namazı sonrasında DHA Tunceli Bürosu’nun bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Cem Emir’in fotoğrafının yer aldığı büyük bir pankartın asıldığı meydandaki törene binlerce kişi katıldı. Burada görev şehidi arkadaşlarımız Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

CEM EMİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / Foto Galeri

Yolun açık olsun Cem

DHA Tunceli Temsilcisi Ferit Demir yaptığı konuşmada Cem Emir’e, “Mavi gözlü sarı saçlı, yolun açık olsun” dedi. DHA Genel Müdür Yardımcısı Kemal Gülmüş, Cem Emir ile 2009 yılında kalp krizi sonucu genç yaşta vefat eden Elazığ muhabiri Mustafa Devrim’in cenaze töreninde tanıştığını belirterek, “Ben artık acılı haberler için Elazığ ve Tunceli’ye gelmek istemiyorum. Tunceli ve Elazığ’a artık mutlu haberler için gelmek istiyorum. Yolun açık olsun Cem” dedi.
Tunceli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Topaç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi ve daha önce birlikte çalıştığı Evrensel Gazetesi’nden Fatih Polat da duygu ve düşüncelerini dile getiren birer konuşma yaptı.
Karanfillerle uğurladılar

/images/100/0x0/55ea5c2cf018fbb8f87ada1c

Konuşmaların ardından sevenleri, Cem Emir’i karanfiller eşliğinde son yolculuğuna uğurladı. Cem Emir’in tabutu omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu ve Hozat’ın Çığırlı Köyü’ne götürülerek toprağa verildi. Emir’in cenaze töreni nedeniyle Tunceli’de trafik akışı 3 saat durdu.
Törene Tuncelili yetkililer, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, DHA Diyarbakır Bölge Temsilcisi Gurbet Gökçe, Tuncelili sanatçı Ferhat Tunç, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Kaçar ile Türkiye ve bölgenin çeşitli illerinden yüzlerce gazeteci katıldı. Törenlere, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi, Doğan Holding, Kanal D, Doğan Haber Ajansı, CNN Türk çalışanları, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Basın İlan Kurumu ile çok sayıda basın kuruluşu ve meslek örgütü çelenk gönderdi.

Haberin Devamı

Bu veda çok zor

ERZURUM’da Sebahattin Yılmaz’ın cenaze töreninde taziyeleri kabul eden DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, “Çok üzgünüm. İki arkadaşımız hayatım boyunca tanıdığım en iyi muhabirlerimdendi. Büyük şanssızlık. Onlarla böyle vedalaşmak çok zor” dedi. Cenazeye il yetkililerinin yanı sıra Hürriyet Gazetesi Mali İşler Grup Başkanı Dursun Ali Yılmaz, DHA’nın Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fuat Arslan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ile Erzurum, Van ve çevre illerden bir çok kişi katıldı.

EŞİ Sebahattin Yılmaz’ın cenaze törenine ilaç ve iğne yardımıyla  katılan Gönül Yılmaz, hayat arkadaşını uğurlarken güçlükle ayakta durdu. Kızı Ecem Nur ise oldukça bitkindi. Sebahattin Yılmaz’a kardeşleri ve yeğenleri tabutuna sarılarak veda etti. Televizyon program yapımcısı Acun Ilıcalı’nın eşi,  Sebahattin Yılmaz’ın yeğeni Zeynep Ilıcalı da halası Hatice Yılmaz’ı teselli etti.

Haberin Devamı

Geride onlar kaldı

- VAN Bürosu’nda 18 yıldır görev yapan Sebahattin Yılmaz, birçok başarılı habere imza attı.  Van’da, 29 Aralık 1994’te 56 yolcunun öldüğü uçak kazasında olay yerine ilk ulaşan Yılmaz’dı. 2008’de ses getiren eski milletvekili Mustafa Bayram’ın damadının zehir tüccarı çıktığı haberi de Yılmaz’a aitti.

- DHA Diyarbakır Muhabiri Cem’in en çok ses getiren haberi Siirt’te küçük yaştaki kız çocuğuna tecavüz olayı oldu. 2009’da Pervari’de bebek yaşta 2 çocuğun kaybolmasıyla başlayan olay, vahşeti gözler önüne serdi. Biri donmak üzere, diğeri boğulmuş halde bulunan iki miniği, YİBO’da okuyan 14 yaşındaki amca kızlarının, kendisine şantaj yapan 8 çocuğa sunduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

En acı örnekler

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu’nun DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın ölümü dolayısıyla yayınladığı başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de gazeteciler mesleklerini çok zor şartlar altında yapmaktadır. Van’da meydana gelen ikinci depremde kaybettiğimiz değerli muhabir arkadaşlarımız, gazetecilerin meslekleri uğruna ödedikleri bedellerin en acı örnekleridir.”                      

CEM'İN İZ BIRAKAN HABERLERİ / FOTO GALERİ

YILMAZ'IN İZ BIRAKAN HABERLERİ / FOTO GALERİ

CEM EMİR VE SEBAHATTİN YILMAZ'I KAYBETTİK / WEB TV

CEM EMİR'İN CANSIZ BEDENİ ENKAZDAN ÇIKARILDI / WEB TV

BTA’DAN, BASIN ŞEHİDİ DHA MUHABİRLERİ İÇİN BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Türkiye’deki havalimanlarında yiyecek içecek hizmeti veren BTA, Van’daki 5.6’lık depremde hayatlarını kaybeden görev şehidi DHA Muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için, Atatürk Havalimanı’nda görev yapan meslektaşlarına  başsağlığı diledi.

BTA Genel Müdürü Sadettin Cesur, ekibiyle birlikte İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’ni ziyaret ederek, meslektaşlarını kaybeden gazetecileri ziyaret ederek, "İyi kötü her günümüzde yanımızda olan bütün basın mensuplarının ve siz havalimanı muhabirlerinin başı sağ olsun. Görev şehidi gazeteci kardeşlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" dedi.

İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği Başkanı Cemil Yıldız da, "Birçoğumuz 19 Ağustos Gölcük ve 12 Kasım Düzce depremlerinde görev yaptık. Meslektaşlarımız Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Başsağlığı ziyaretiniz için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından BTA mutfağında hazırlanan helva, basın odası önünde  dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!