Basın şehitlerimizi uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Basın şehitlerimizi uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 11:12

DEPREM bölgesi Van’da görev yaparken, çarşamba günkü 5.6 büyüklüğündeki depremde, kaldıkları otelin enkazında hayatlarını kaybeden sevgili arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i bugün gözyaşlarıyla uğurladık.

Haberin Devamı

Erzurum ve Tunceli’deki cenaze törenlerine katılan binlerce kişi, Yılmaz ve Emir aileleri ile DHA mensuplarının acısını paylaştı.

BASIN ŞEHİTLERİMİZİ BÖYLE UĞURLADIK / WEB TV

Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere bakanlar, basın örgütleri ve çeşitli kuruluşların başsağlığı mesajı yayımladığı görev şehidi arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz bugün öğle üzeri Erzurum’da, Cem Emir de Tunceli’de toprağa verildi. Cenaze törenlerine kentlerin yöneticileri, basın, siyaset, sanat, üniversite ve iş dünyasından çok sayıda kişi ile Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in binlerce seveni katıldı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi, Doğan Holding, Kanal D, Doğan Haber Ajansı, CNN Türk çalışanları, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Basın İlan Kurumu ile çok sayıda basın kuruluşu ve meslek örgütü çelenk gönderdi.

Haberin Devamı

ERZURUM’DA SEBAHATTİN’E SON GÖREV

SEBAHATTİN YILMAZ SON YOLCULUĞUNA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / Foto Galeri

Van’da 18 yılı aşkın süre Hürriyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı’nda muhabir olarak görev yapan Sebahattin Yılmaz için memleketi ve mesleğe ilk başladığı Erzurum’da merkez Gürcükapı Camii’nde bir tören düzenlendi. Törene Vali Sebahattin Öztürk başta olmak üzere kentin yöneticileri, basın, siyaset, sanat, üniversite ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Sevgili arkadaşımız Sebahattin Yılmaz’ın 21 yıllık eşi Gönül Yılmaz, oğlu İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Elektrik Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Alperen Yılmaz ile Van Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Ecem Nur Yılmaz’ın hıçkırıkları herkesi ağlattı.

Ä°laç ve iÄŸne yardımıyla törene gelen eÅŸi Gönül Yılmaz, hayat arkadaşını uÄŸurlarken güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Kızı  Ecem Nur ise oldukça bitkin göründü. Ayrıca Sebahattin Yılmaz’ın kız ve erkek kardeÅŸleri ile yeÄŸenleri tabuta sarılarak gözyaÅŸları içinde veda etti. Televizyon program yapımcısı Acun Ilıcalı’nın eÅŸi olan Zeynep Ilıcalı da amcası Sebahattin Yılmaz için hem gözyaşı döktü, hem de yakınlarını teselli etti. Â

Haberin Devamı

SEBAHATTİN YILMAZ BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

YAKA FOTOÄžRAFINDA AYRILMADILAR

’Haber şehitlerimiz’ başlığı ile hazırlanan yaka fotoğrafında, Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir yakalara birlikte takıldı. Omuz omuza çalışan, sonra ürettiklerini birlikte servis eden Yılmaz’a Erzurum’da, Emir’e ise Tunceli’de tören yapıldı. Ama kaderleri aynı, yakalara takılan fotoğraflarında bile ayrılmayan Yılmaz ve Emir sadece mezarlıkta birbirlerinden ayrıldı.

Cenaze namazı öncesi Gürcükapı Camii İmamı, tabutunun önünde ’Şehidimiz’ yazılı fotoğrafı bulunan Sebahattin Yılmaz için önce helallik istedi. Daha sonra cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından baş tarafına Türk bayrağı asılı bulunan tabut, omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Sevgili arkadaşımız Sebahattin Yılmaz’ın cenazesi, daha sonra Asri Mezarlık’ta bulunan aile mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Haberin Devamı

CEBECİ: "ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, "Çok üzgünüm" dedi. Gazetecilik mesleğinin olayları yerinde ve zamanında yaşamak ve başka insanlara bunları en doğru şekilde anlatmak için yapıldığını kaydeden Cebeci, "İki arkadaşımız hayatım boyunca tanıdığım en iyi muhabirlerimdendi. Büyük şanssızlık. Onlarla böyle vedalaşmak çok zor" diye konuştu.

KÄ°MLER KATILDI

Cenaze törenine Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hürriyet Gazetesi Mali İşler Grup Başkanı Dursun Ali Yılmaz, DHA’nın Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fuat Arslan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Mehmet Akgün, Yakutiye Belediye Başkanı Ak Partili Ali Korkut, Erzurum eski Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti İl İkinci Başkanı Tünay Şenocak, CHP İl Başkanı Hasan Çiloğlu, Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, sevgili arkadaşımız Sebahattin Yılmaz’ın ağabeyi Selami Yılmaz’ın kızı olan eşi Zeynep Ilıcalı, Erzurumspor eski Başkanı Cemal Polat, TRT Haber Müdürü Salih Lütfü Şengül, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Yahya Pasin, Almanya’nın Fahri Konsolosu Yılmaz Kuşkay da katıldı.

Haberin Devamı

TUNCELİ’DE ’MAVİ GÖZLÜ SARIŞIN’ CEM’E SON GÖREV

CEM EMÄ°R SON YOLCULUÄžUNA UÄžURLANDI / Foto Galeri

DHA Diyarbakır Bürosu’nun gözü pek ’mavi gözlü sarışın’ muhabiri Cem Emir için bugün memleketi Tunceli’de iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi’nde düzenlendi. Ankara, İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere çeşitli illerden gelen meslektaşlarının da hazır bulunduğu buradaki cenaze töreninde gözyaşı sel olup aktı.

Cemevi girişinde saf tutan Cem’in babası Mehmet Ali Emir, kardeşleri Kemal, Bilge ve Sinem, gelen meslektaşlarına her seferinde sarılarak ağıtlar yaktı. Saat 09.30’da başlayan cemevindeki törende, anne Nurten ve kız kardeşleri 25 yaşındaki Bilge ile 20 yaşındaki Sinem, Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktı. Ardından Cem Emir için cenaze namazı kılındı ve helallik istendi. Cenazede toplanan para, Mehmet Ali Emir tarafından Van’daki depremzedeler için bağışladı.

Haberin Devamı

Cem Emir için ikinci tören DHA Tunceli Bürosu’nun bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Cem Emir’in fotoğrafının yer aldığı büyük bir pankartın asıldığı meydandaki törene binlerce kişi katıldı. Burada görev şehidi arkadaşlarımız Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI / WEB TV

KEMAL GÃœLMÜŞ: "YOLUN AÇIK OLSUN CEM" Â

DHA Tunceli Temsilcisi Ferit Demir yaptığı konuşmada Cem Emir’in çok sevdiği gazetecilik mesleğine 17 yaşında çok zor koşullarda başladığını iki yıl önce de DHA geçtiğini söyledi. Demir, "Mavi gözlü sarı saçlı, yolun açık olsun" dedi.

Tunceli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Topaç, "Cem, sıcaklığıyla, insanlığıyla, sarı saçları, mavi gözleri ve tebessümüyle hatıralarımızda kalacak. İyi ki Cem’i tanıdık. Temennimiz, Cem Emir ve diğer meslektaşımız ile depremde yaşamını yitirenler, yürüklerimizi bir daha toprak altında bırakmayacak bir anlayışın sembolü olsun. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi ve daha önce birlikte çalıştığı Evrensel Gazetesi’nden Fatih Polat da duygu ve düşüncelerini dile getiren birer konuşma yaptı.

Son olarak DHA Genel Müdür Yardımcısı Kemal Gülmüş de Cem Emir ile 2009 yılında kalp krizi sonucu genç yaşta vefat eden Elazığ muhabiri Mustafa Devrim’in cenaze töreninde tanışmasını ve DHA ailesine katılma sürecini anlattı. Gülmüş, "Cem Emir ile yine böyle acılı bir günde tanışmıştık. Tunceli temsilcimiz Ferit Demir aracılığı ile tanışmıştık. Diyarbakır büroda adliye muhabirliği için ihtiyaç olduğunu ve Cem Emir’in bunu başarılı bir şekilde yapacağını söyledi. Hiç tereddütsüz kabul etmiştik. Şimdi burada yine beraberiz. Ben artık acılı haberler için Elazığ ve Tunceli’ye gelmek istemiyorum. Tunceli ve Elazığ’a artık mutlu haberler için gelmek istiyorum. Yolun açık olsun Cem" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından alandaki yakınları, meslektaşları ve sevenleri, Cem Emir’i karanfiller eşliğinde son yolculuğuna uğurladı. Cem Emir’in tabutu omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu ve Hozat’ın Çığırlı Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.

Cem Emir’in cenaze töreni nedeniyle Tunceli’de trafik akışı yaklaşık 3 saat durdu. İl dışından gelen araçlar nedeniyle cadde ve sokaklarda park yeri kalmadı.

KÄ°MLER KATILDI

Cem Emir’in cenaze törenine Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, DHA Genel Müdür Yardımcısı Kemal Gülmüş, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, DHA Diyarbakır Bölge Temsilcisi Gurbet Gökçe, Tuncelili sanatçı Ferhat Tunç, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Kaçar ile Türkiye ve bölgenin çeşitli illerinden yüzlerce gazeteci katıldı.

CEM'Ä°N Ä°Z BIRAKAN HABERLERÄ° / FOTO GALERÄ°

YILMAZ'IN Ä°Z BIRAKAN HABERLERÄ° / FOTO GALERÄ°

CEM EMÄ°R VE SEBAHATTÄ°N YILMAZ'I KAYBETTÄ°K / WEB TV

CEM EMÄ°R'Ä°N CANSIZ BEDENÄ° ENKAZDAN ÇIKARILDI / WEB TVÂ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!