Kablosuz ağ

Güncelleme Tarihi:

Kablosuz ağ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 00:00

Bayramları rahatlıkla cinnetten hallice bir kısa dönem olarak nitelendirebilirim. Tüm bir hafta boyunca Twitter’da ‘bayram’ adı altında dönen tweet’lere göz gezdirecek olursak, bu konuda hiç de yalnız olmadığımı söylemek mümkün

Haberin Devamı

Bayramlar iyidir hoştur ama sadece harçlık alan ufaklıklar için. Belli bir yaşı geçtiğinde ise eline ‘yalnız’ başına tutuşturulan mendilin üzerinde zıplamak istememek çocukluktan değil, olsa olsa Polyannacılıktandır... Halbuki para denen illete en çok ihtiyaç duyduğun dönem, hiçbir şeyin farkında olmadığın çocukluğun değil, ne almak istediğini gayet iyi bildiğin yani büyüdüğün dönemdir. Biraz büyümüş herkesin en büyük hakkı olan ‘söylenmek’, bir bayram klasiğidir; yeri gelince akraba ziyaretlerini pas geçme isteği, uzakta yaşayan aile ziyaretini erteleme hissiyatı ama en nihayetinde hiçbirinden kaçamadığın ‘güya’ bir tatil bayramın ta kendisi...
Kurbansa kurban, şekerse şeker her türlü şeyden çok sayıda gördüğün kaos anlarını atlattığın bayramdan sonraki o ilk işgünü, bence esas tatildir. İnsanın yine yeniden kendini, kendi düzenini hatırladığı, iki günde depreşen çocukluk travmalarını geride bıraktığı o nadide gün, biz ‘bayram çocukları’ için kimin elini bulsak öpeceğimiz gündür işte. Hep özendiğim İtalyan ailelerinin o uzun şık sofraları ve hoş sohbetlerini gördüğümden itibaren; ajitasyona meyilli TV reklamları,  sofrada duran 2.5 litrelik kola, ailede sohbetten çok ‘O kadar zaman geçti, sen ne oldun bakiyim’ imalarına bir de geçmişe uzanıp adeta bir cinaslı mani olan ‘Benim balonlarım vardı’ adlı parçayı fon müziği koyarsak kendi adıma bayramları rahatlıkla cinnetten hallice bir kısa dönem olarak nitelendirebilirim. Tüm bir hafta boyunca Twitter’da ‘bayram’ adı altında dönen tweet’lere göz gezdirecek olursak, bu konuda hiç de  yalnız olmadığımı söylemek mümkün.
1970’lerde ‘Benim balonlarım vardı’ adlı parçayı söyleyen Balonlu İbo, nam-ı diğer İbrahim Sesigüzel vardı ya; iyi ki 70’lerde ben yokmuşum!

Haberin Devamı

SEN BAYRAM HARÇLI?I VERMESEN O, HARÇLIK VERMEZSE NASIL ÖDENECEK BU KREDİ KARTI BORÇLARI


zaytungnews: Google: “Yeter lan! Ne bileyim bayram tatili kaç gün...”
AyferCorbaci: Yarın Kurban Bayramı olmasına rağmen, kesilemiyecek o kadar çok öküz var ki...
burusvilis: O kadar popçusunuz, biriniz de çıkıp bir bayram şarkısı yapın da yarın sabah Barış Manço rahat etsin.
resulertas:  23 Nisan Bayramı’nda koltuğuna çocuk oturtan siyasetçi Kurban Bayramı’nda da öküz oturtsun diicem ama koltuktakinin değiştiği anlaşılmayabilir.
ardakofoglu: İki bayram arası okul olmaz, günah.
acimasiztweet: Bayram ziyaretinde az görüştüğü akrabasının adını hatırlayamayan Tuğçe, beyninde 47. katmana inerek inception’a tur bindirdi...
oturbikonusalim: Sen bayram harçlığı vermezsen, o bayram harçlığı vermezse, nasıl ödenecek bu kredi kartı borçları?
bikotbitisortt: Uyanalı 105 saat olmasına rağmen vaktin hâlâ öğlen olmasına bayram denir.
SuperBen_: “Dam üstünden atlarım, bayramınızı kutlarım xd” tarzında gelen mesajlara itibar etmeyin, Ona her gün bayram, cevap verip ortak olmayın.
FerdiCarrefour: Kurban etlerinden de kendine kıyafet yapma Nemrudun Kızı (lady gaga)... Çarpılırsın, elin ayağın tutmaz.
musmulafaruk: Allah razı olsun, deprem vergileriyle yapılan duble yollar bayram boyunca ücretsizmiş. İyi bayramlar.
taci_kalkavan: Hazır Kurban Bayramı da geldi, biri Ömer Çelakıl’a söylesin de kafa derisini Türk Hava Kurumu’na bağışlasın. Merinos Koyunu gibi şerefsizim.
monvue: Bu kurban bayramında yedi arkadaş toplanıp bir paket sigaraya girmeyi düşünüyoruz.
pakiteysis: Kurban bayramı official soundtrack: Sunday Bloody Sunday.mp3
misafirterligi: Sanki her hafta Whopper’a, BigMac’e abanmıyormuş gibi “ayh qrban qslmesi ck ynlş bnce” diyen Selinsu’lar bu bayram yine revaçta!
dokuyanemre: Bayram klasiği: Bu numara kimin!
allahcc: Azrail’in kurban bayramını kutladım, gülüp geçti.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!