Cumhurbaşkanı Gül'den Uğur Cebeci'ye başsağlığı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gülden Uğur Cebeciye başsağlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2011 14:47

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci’yi telefonla arayarak, muhabirlerimiz Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in çarşamba günkü ikinci Van depreminde yaşamlarını yitirmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi ve başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Uğur Cebeci’ye gönderdiği başsağlığı mesajında "Ulvi görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarını minnetle anacağız, unutmayacağız" dedi.

Deprem bölgesi Van’da haberlerini merkeze geçerken kaldıkları otelin 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılmasıyla enkaz altında kalan arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in dün gece enkazdan cansız bedenlerinin çıkması tüm yurtta büyük üzüntüye neden oldu. Siyaset, sanat ve iş dünyası başta olmak üzere her kesimden DHA’ya üzere her kesimden DHA’ya başsağlığı mesajı yağdı.

GÜL: ÇOK BAŞARILI GAZETECİLERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halen Van’da bulunan DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci’yi telefonla arayarak, bir süre görüştü. Arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in vefatından büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Biliyorum ikisi de çok değerli insan, çok değerli gazetecilerdi. Özgeçmişlerini okudum, güzel haberler yapmışlar. Çok başarılıydılar. Büyük üzüntü duydum" dedi.

Bölgedeki yapıların gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Van’da inşa edilen ve depremden hiç etkilenmeyen Afet Koordinasyon Merkezi’ni örnek gösterdi. Gül, "Bölgedeki tüm yapılar böyle olmalı" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, yaşanan bu olayların bu kadar güzel bir coğrafyaya yakışmadığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci’ye başsağlığı mesajı gönderdi. Başbakan Erdoğan mesajında şunları söyledi: "Doğan Haber Ajansı Van Bürosu Muhabiri Sebahattin Yılmaz ve Diyarbakır Bürosu Muhabiri Cem Emir’in, Van’daki ikinci depremde hayatlarını kaybetmiş olmalarından büyük üzüntü duydum. Görevleri başında hayatlarını kaybeden Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’e Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Doğan Haber Ajansı ve tüm basın camiası olmak üzere, merhumların yakınlarına, dostlarına, çalışma arkadaşlarına sabır ve başsağlığı temenni ediyorum."

ARINÇ: MİNNETLE ANACAĞIZ, UNUTMAYACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci’ye gönderdiği başsağlığı mesajında, "Ulvi görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarını minnetle anacağız, unutmayacağız" dedi. Arınç mesajında şunları söyledi:
"Meslek hayatlarında unutulmaz haberlere imza atan ve ödüller alan Van Bürosu muhabiriniz Sebahattin Yılmaz ile Diyarbakır muhabiriniz Cem Emir’in Van depreminde görevlerini yerine getirirlerken enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiklerini teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Van ilimizde yaşanan depremle ilgili halkımızı bilgilendirmek için zor şartlarda, sorumluk bilinciyle görevlerini yerine getirirlerken muhabirlerinizin şehit olması hepimizi derinden üzmüştür. Ulvi görevlerini yerine getirirlerken hayatlarını kaybeden basın mensuplarını minnetle anacağız, unutmayacağız. Merhumlara Allah’tan rahmet size, ailesine ve basın camiasına başsağlığı dilerim."

Haberin Devamı

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: BASIN ŞEHİDİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Van'daki incelemeleri sırasında kendisini takip eden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in depremde enkaz altında kalarak ölmesiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu:

“Allah rahmet eylesin diyorum. Erciş'te bizimle beraberdi, biz Erciş'ten Van'a döndük, Van'a döndükten sonra o da bizimle döndü. Bizi takip ediyordu. Tabii büyük bir üzüntü duyuyoruz. Ama bir basın şehidi, görevini yaparken öldü. Kimi Mehmetçiğimiz kendi görevini yaparken, kimi öğretmenlerimiz kendi görevini yaparken, basındaki emekçi kardeşlerim de yine kendi görevini yaparken şehit oldu. Allah mekanını cennet eylesin diyoruz. İnşallah son olur. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya, dolayısıyla ailesine sabırlar diliyorum. Allah bir daha göstermesin.”

Haberin Devamı

BAKAN ÇAĞLAYAN: ÇOK ÜZÜLDÜM

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci’ye gönderdiği başsağlığı mesajında Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in Van’daki depremde görevleri başında yaşamlarını yitirmelerini derin bir üzüntüyle öğrendiğini söyledi. Bakan Çağlayan, "Van’da yaşanan deprem sonrasındaki gelişmeleri kamuoyuna aktarma düşüncesiyle görev yapan ve görevleri başında yaşamlarını yitiren gazeteci arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevdiklerine, Doğan Haber Ajansı yönetici ve çalışanlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

BAKAN AKDAĞ: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİM

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Recep Akdağ, halkı bilgilendirmek adına en zor şartlarda bile her türlü tehlikeyi göze alarak çalışan DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'ın, depremde enkaz altında kalarak, hayatlarını kaybetmelerinden derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Recep Akdağ, görevi başında hayatlarını kaybeden fedakar muhabirlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, DHA mensuplarının şahsında tüm basın camiasına ve millete başsağlığı diledi.


BAKAN YILDIZ :KAMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRMEK ADINA HAYATLARINI KAYBETTİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci’ye başsağlığı mesajı gönderdi.  Bakan Taner Yıldız mesajında şunları söyledi: "DHA Van Bürosu muhabiri Muhabiri Sebahattin Yılmaz ile Diyarbakır Bürosu Muhabiri Cem Emir’in, Van’daki ikinci depremde hayatlarını kaybetmelerinden büyük üzüntü duydum. Kamuoyunu, yerinde ve doğru bilgilendirmek adına, her türlü fedakarlıkta bulunan ve görevleri başında hayatlarını kaybeden Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’e Allah’tan rahmet, yakınlarına, şahsınızda DHA çalışanlarına ve tüm basın camiasına sabır ve başsağlığı temenni ediyorum."

Haberin Devamı

HİSARCIKLIOĞLU: ACINIZI PAYLAŞIYORUM

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu mesajında şunları söyledi: "Doğan Haber Ajansı Diyarbakır bürosu muhabiri Cem Emir ve Van bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz’ın bütün milletimizi derinden yaralayan Van depreminde görev şehidi olmalarından büyük üzüntü duydum. Milletçe ve Türkiye’nin her kesimini temsil eden 147 sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü olarak Van için tek yürek olduğumuz, müthiş bir dayanışma ruhu sergilediğimiz bu afette, her türlüğü zorluğa rağmen fedakarca mesleğini yapma gayreti ile çalışırken, hayatını kaybeden her iki değerli muhabirinizin kaybından duyduğunuz acınızı paylaşıyorum. Şahsım, yönetim kurulumuz ve Türk iş dünyası adına merhum meslektaşınıza Allahtan rahmet, şahsınızda Doğan Haber Ajansı çalışanlarına ve basın camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

DİĞER MESAJLAR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel: "Görevleri başındayken yaşamlarını yitiren iki meslektaşımız Türk basın tarihine görev aşkının, mesleğimizin cefakar yanlarının acı bir hatırası olarak geçeceklerdir. Görev şehidi her iki meslektaşımızı her zaman saygı ve özlemle anacağız. Görev şehitlerimizin isimleri sonsuza dek yaşatılmalıdır. Bu konuda iktidara ve yerel yönetimlere çağrıda bulunuyorum."

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Özel: "Görev şehitlerimiz, DHA ekibi muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyoruz. Sebahattin 52 yaşındaydı, Cem ise henüz 26’sında. Deprem bölgesinde yaşananları son ana kadar aktardılar ajanslarının merkezine. Birçok olayda yan yana fotoğraf çekip haber kovaladığımız, basın şehitleri arasına eklenen Yılmaz ve Emir’i asla unutmayacağız."

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk: "DHA’nın kıymetli iki mensubu Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ı, görevlerini ifa ederken kaybetmiş olmamız, deprem nedeniyle bütün bir millet olarak yaşadığımız üzüntüyü daha da derinleştirdi. Meslek yaşamlarında büyük başarılara imza atan iki arkadaşımızın kaybı sadece Doğan Haber Ajansı’nın değil, hepimizin kaybıdır. Görev şehidi iki arkadaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, DHA mensuplarının şahsında tüm basın camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Türkiye Haber Kameramanları Derneği: "Sağ salim kurtulmaları için dua ettiğimiz Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir, görev şehitlerimiz oldu. Meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz."

İstanbul Gazetciler Derneği Başkanı Engin Köklüçınar: "Van’daki son deprem felaketinde konakladıkları otelin enkası altında kalan Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in kaybı acımızı bir kat daha arttırmıştır. Kamuoyunu aydınlatma görevini zamana karşı yarışarak gazetecilik heyecanı ile sürdürürlerken, yüreğimizi yakan bir felakete uğrayan görev şehidi meslektaşlarımıza İstanbul Gazeteciler Derneği olarak tanrıdan rahmet, başta kederli ailesine, Hürriyet Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı çalışanları ile tüm basın camiasına başsağlığı dileriz. Kalbimize gömdüğümüz görev şehitlerimiz, ışıklar içinde yatsın."

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD): "Görevlerinde önemli ve başarılı haberlere imza atmış olan meslektaşlarımızın ölümü nedeniyle ÇGD olarak ailesinin, yakınlarının, gazeteci camiasının ve Doğan Haber Ajansı yönetimi ve çalışanlarının acısını yürekten paylaşır, başsağlığı dileriz. Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i saygı ile selamlıyor, anıyor başta ailesi tüm basın camiasına yeniden başsağlığı diliyoruz."

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir: Tüm yurdu yasa boğan Van depreminde iki meslektaşımız da görev şehidi olmuştur. Doğan Haber Ajansı’nın iki çalışmak muhabiri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ölümü göze alırcasına verdikleri mücadelede, haber peşinde koşarken depremin acımasızlığına kurban olmuştur. Enkaz altından umutla beklediğimiz haber gece hüsrana dönüştü ve acı haberi bizimle beraber tüm Türkiye duydu. Acınız, acımızdır. Tatlı hatıralarını daima yaşatacağımız arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, dostlarına ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz."

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş: Başkan Demirtaş, mesajında şunları söyledi: "Van’da 9 Kasım 2011’de meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde enkaz altında kalan Doğan Haber Ajansı Muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın tüm çabalara karşın kurtarılamadığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Bugüne kadar son derece başarılı haberlere imza atan ve yine Van’dan en iyi haber, fotoğraf ve görüntüleri DHA aracılığıyla okuyucu ile izleyicilere ulaştırmak için çalışırken hayatını kaybeden Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’a Tanrı’dan rahmet, kederli ailelerine, size ve şahsınızda tüm Doğan Haber Ajansı mensuplarına başsağlığı dilerim."

Fenerbahçe Kulübü: Van’daki depremde hayatlarını kaybeden gazeteciler Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda şöyle denildi:
”Van merkezli depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısını derinden yaşadığımız günlerde, 5.6 ile bir kez daha sarsıldık; arka arkaya gelen vefat haberleriyle bir kez daha yıkıldık. Bu bağlamda, dün gencecik bir gazeteci, DHA Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, acımız, DHA Van Bürosu’ndan Sebahattin Yılmaz’dan gelen haberle katlandı. Cem Emir’e ve Sebahattin Yılmaz’a Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, iş arkadaşlarına ve DHA’ya başsağlığı diliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!