Silvio’ya çıplak isyan

Güncelleme Tarihi:

Silvio’ya çıplak isyan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2011 00:00

Avrupa ekonomisi onun yapacağı reformlara bağlı, ama İtalya Başbakanı Berlusconi zirvelerde kadın politikacıların popolarına bakmakla meşgul! Berlusconi’ye dün Roma’da istifa çağrısı yapan onbinlerce kişi arasında, kadın haklarının Ukraynalı çıplak savunucuları FEMEN de vardı.

Haberin Devamı

İNGİLİZ The Independent on Sunday Gazetesi dün İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin resminin yanında şu manşetle çıktı: “Mali krizden çıkışta bu adama mı güveneceğiz?”
Euro bölgesinde Yunanistan’ın ardından İtalya’nın “batacağı” konuşulurken, reformları ağırdan almakla eleştirilen Berlusconi, koalisyon hükümetinin içinden bile gelen istifa çağrılarına rağmen “Herşey yolunda” demeye devam ediyor. Dün İtalya’nın dört bir yanından başkent Roma’ya gelen onbinlerce muhalif Berlusconi’ye istifa çağrısı yaptı.

Ülkesini utandırıyor

Demokratik Parti lideri Pierluigi Bersani, Berlusconi sonrası dönemde yeni bir hükümet için diğer muhalefet partileriyle hazırlıklara başladıklarını bildirdi. San

/images/100/0x0/55ea21a8f018fbb8f86d28b3
Giovani Meydanı’nda protestoculara hitap eden Bersani, “Değişime hazırız” dedi. AP’ye konuşan Mario Puddu adlı bir emekli de “İtibarımız yok. Diğer AB ülkelerinin bize nasıl baktığını görüp utanıyorum. Yazık. Bu adam, Berlusconi denen bu kukla gitmeli” diye konuştu.

Özgürlük için

Haberin Devamı

Ukraynalı FEMEN örgütünün çıplak eylemcileri de Berlusconi karşıtı sloganlar attı. Polise yakalanmayan FEMEN üyeleri, ardından Vatikan’ın San Pietro Meydanı’nda, “kadınlara özgürlük” pankartıyla Papa    12. Benedikt’i protesto etti.

Dünya umrunda değil

Berlusconi’nin, Cannes’daki G-20 zirvesinde sergilediği tavırlar eleştiriliyor. The Guardian köşeyazarı Marina Hyde şöyle yazdı: “Kriz zirvesinde neşeli görünen tek lider Silvio idi. Önce Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez’in, ardından Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt’in poposuna bakarken görüntülendi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!