TOKi Palanga konutları

Güncelleme Tarihi:

TOKi Palanga konutları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 00:00

Bir yıldır su bağlantısı yapılmayan 14 katlı Gülveren TOKİ evlerinde asansör de çalışmayınca, vatandaşlar su taşımak için palanga sistemi kurdu.

Haberin Devamı

İNŞAATIN tamamlanmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Gülveren TOKİ evlerinde halen doğal gaz ve su bağlantısı yapılmaması konut sakinlerini mağdur etti. Asansörü de çalışmayan 14 katlı apartmanda vatandaşlar sularını palanga sistemiyle evlerine taşımak zorunda kalıyor.
Evlerin iskan izninin alınmasına rağmen bugüne kadar hiçbir temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirten apartman sakini Huriye Keleş, şunları söyledi:
İlkel şartlarda yaşıyoruz
“Ankara’nın göbeğinde ilkel şartlarda palanga sistemiyle su taşıyoruz. Aramızda yaşlılar ve hastalar var. 14 katlı apartmanın asansör sisteminin de bozuk olmasında dolay palanga yöntemiyle üst katlara su taşımak zorunda kalıyoruz.”
Kalacak başka yeri olmayan ailelerin bu zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını belirten Keleş, “Durumu yetkili kurumalara ilettik. Fakat ASKİ ve inşaat firması sorumluluğu birbirlerine atıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.
Elektrik yeni bağlandı
66 yaşındaki İsmet Karadeniz ise “Bu yaşımda sırtımda su taşıyorum, 850 lira emekli maaşım var. Buraya ayda 650 lira para ödüyorum ama hiçbir hizmet alamıyorum. Elektriği bile daha yeni bağladılar. Soğuk kış aylarının yaklaştığı bu dönemde doğalgaz da bağlanmadığı için elektrikli ısıtma sistemiyle ısınıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!