SeviÅŸme sahnesi mahkemelik oldu

Güncelleme Tarihi:

SeviÅŸme sahnesi mahkemelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2011 10:52

İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı 'Mahpeyker Kösem Sultan' filmine verdiği 2 milyon 500 bin liralık desteğin 500 bin lirasını filmdeki sevişme sahnesinde Damla Sönmez'in göğsü gözüktüğü için ödemeyince, yapımcı Ayfer Özgürel tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

ONLAR DA ÇOK TARTIŞILMIŞTI (FOTO-GALERİ)

FÄ°LM VÄ°ZYONA GÄ°RÄ°NCE ÖDENECEKTİ        Â

Osmanlı'nın en güçlü valide sultanlarından Mahpeyker Kösem Sultan'ın hayatı geçen yıl, İstanbul 2010 Kültür Başkenti ajansı'nın desteği ile film oldu.

Film için 2 milyon lira ödenek çıkaran ajans, 1,5 milyon lirayı çekimler sırasında yapımcı ayfer Özgürel'e verdi. Kalan 500 bin liranın ise film vizyona girdiği zaman ödenmesi konusunda anlaşıldı. Ancak film vizyona girdiğinde İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı Sineme Direktörü Yusuf Kaplan, sevişme sahnelerine ateş püskürdü.

"BÖYLE REZÄ°L BÄ°R FÄ°LMÄ° ONAYLAMAM"     Â

Habertürk'te yer alan habere göre; filmdeki oyuncu Damla Sönmez'in göğüslerinin göründüğü sahnenin hiçbir estetik yanının bulunmadığını söyleyen  Yusuf Kaplan "Senaryonun dışına çıkarak seviÅŸme sahneleri eklenmiÅŸ. Böyle rezil bir filmi onaylamam mümkün deÄŸil" diyerek anlaÅŸma gereÄŸi ödenmesi gereken 500 bin lirayı ödemedi. Bir yıldır parasını alamayan yapımcı Ayfer Özgürel, seviÅŸme sahnelerinin sonradan eklenmediÄŸini belirterek Kaplan aleyhine tazminat ve hakaret davası açtı.             Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!