Genelkurmay'dan sürpriz karar

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan sürpriz karar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 10:09

Van'ın Özalp İlçesi'nde bulunan Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın tabelasındaki adı kaldırıldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası adının Şehit Astsubay Erkan Durukan olarak değiştirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Van’ın Özalp İlçesi’nde uzun süredir tartışma konusu olan Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası’nda tabela değişti ve Mustafa Muğlalı adı kışladan silindi.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dev bayrak asılan kışlanın girişindeki ’Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası’ yazısının silindiği bu sabah bayrağın kaldırılmasıyla ortaya çıktı. Kışlanın girişindeki yazıyı silme işleminin 2 gün önce gerçekleştirildiği, ancak kışlanın girişi dev bayrakla kapatıldığı için yeni fark edildiği belirtildi.

Van'ın Özalp İlçesi’nde uzun süreden beridir tartışma konusu olan Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası adı, indirildi. İndirme işleminin 2 gün önce gerçekleştirildiği, ancak üzerinde bayrak asılı olduğu için fark edilmediği ve bayrakların bugün kaldırılması ile birlikte Orgeneral Mustafa Muğlalı adının yerinde olmadığı görüldü.

Haberin Devamı

ATALAY: ŞEHİT ASTSUBAY ERKAN DURUKAN’IN ADI VERİLECEK

Van’da bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, tabelası silinen Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası’na, 26 haziran’da Van’ın Saray ilçesi Örenburç Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Erkan Durukan’ın adının verileceğini açıkladı.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Atalay, bugün bir gelişmenin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Burada biliyorsunuz o sürekli gündeme gelir. Muğlalı ismi verilen bir kışla vardı. Ve bunun ismi bu bölgede daima biraz rahatsızlık uyandırırdı. Bu kışlanın ismi şu anda değişti. Bu Genelkurmay Başkanlığı’nın Türkiye geneli bir çalışmasıdır. Sadece buraya da ait değil. Bütün bu tür yerlerin ismini gözden geçirip, yenileme ve mümkün olduğunca terörde verdiğimiz şehitlerin ismini verme yönünde bir kararıdır. Bir yönerge yaptılar. Ve bunu yıl sonuna kadar da Türkiye genelinde tamamlayacaklar. Bunun uygulamalarından biri de Van’da oldu. 2 gün önce o isim kaldırıldı oradan. Şimdi bir şehit Astsubayımızın, Erkan Durukan’ın, ismini buraya vermeyi planladılar. Bu da şu günlerde olduğu için biz de mutlu olduk. Bu işlerle ilgilenen, bu işlerlerle çalışmalar yürüten, koordinasyonunu yürüten hükümetin temsilcisi olarak da çok mutlu olduk. Bugünlerde güzel de bir mesajdır. Ve onu Kültür Bakanımız ve arkadaşlar da burada iken duyurmak istedim. Hayırlı olsun."

Haberin Devamı

EŞİ ’SENİ VATANA HELAL ETMİYORUM’ DEMİŞTİ

Orgeneral Mustafa Muğlalı’nın adının silindiği Özalp İlçesi’ndeki kışlaya adı verilecek Astsubay Başçavuş Erkan Durukan, 26 Haziran 2011 akşamı, Van’ın Saray İlçesi’ne bağlı Örenburç Köyü yakınlarında PKK pususunda şehit düşmüştü.

İzmir’de toprağa verilen şehit Astsubay Erkan Durukan’ın eşi anasınıfı öğretmeni Emine Durukan, cenaze töreninde oğullları Doğukan ve Korcan’la tabuta sarılarak, "Seni vatana helal etmiyorum, Allah’a emanet ediyorum. Güle güle git, ciğerim aşkım benim. Nasıl öldürdüler seni" diyerek gözyaşı dökmüştü.

MUSTAFA MUÄžLALI KÄ°MDÄ°R?Â

1943 yılında 33 kişiyi kurşuna dizdiği belirtilen dönemin komutanı Orgeneral Mustafa Muğlalı adı tabeladan silindi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e 'ismi indirin' yönünde istekte bulnuduğu Özalp İlçesi’ndeki Piyade Kışlası'ndaki tabelada bulunan Orgeneral Mustafa Muğlalı adı indirilmesi memnunlukla karşılandı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Muğlalı Kışlası ile ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner’e, böylesi bir istekte bulunması Özalp İlçesi’nde de sevinçle karşılanmıştı.

Haberin Devamı

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ağustos 2010’da düzenlediği mitingde kışlanın adının değiştirilmesini talep etmiş ve Başbakan’a ‘33 köylünün kurşuna dizildiği bir yerde, adını (Van’ın Özalp İlçesi’ndeki Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası) bir kışlaya verme. Onu değiştirin, istirham ediyoruz.’ demişti.

 

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan da geçtiÄŸimiz Mart ayında dönemin Genelkurmay BaÅŸkanı Işık KoÅŸaner’e ‘ismi indirin’ yönünde istekte bulunmuÅŸtu.Â

 Adı ’2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’ olan kışlaya, 6 Mayıs 2004 tarihinde ’Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası’ adı verilmişti.

Haberin Devamı

 TABELASI KALDIRILDI / WEB TV 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!