Ne yaptıysam istihdam için

Güncelleme Tarihi:

Ne yaptıysam istihdam için
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

Gazetelere ‘kapıcı ve şoför aranıyor’ ilanı veren sahte işveren Mehmet Can, “İş başvurunuz kabul edildi” deyip binlerce kişiden ‘dosya parası’ topladı. Bu da yetmedi, başvuranların kimlik bilgilerini Irak’ta birilerine sattı.

Haberin Devamı

OTOMOBİL kiralama şirketinden aldığı otomobili geri vermemek suçundan tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevi’nden firar eden Mehmet Can (29), iddiaya göre 9 ay önce Adana’da sahte isimle işyeri açtı. Ardından gazetelere ‘Kapıcı ve şoför aranıyor’ ilanı verdi. Arayanları “İş başvurunuz kabul edildi” diye çağıran Can, işe başlayacakları sevinciyle gelenlerden nüfus kaydı ve diğer evraklarla birlikte 70 lira aldı.

Enayi varsa suç benim mi

Dolandırıldıklarını anlayanlar, polise başvurdu. Yakalanan Mehmet Can, adliyeye sevk edilirken, “Memlekette bu kadar enayi varsa suç benim mi?” diye bağırdı. Can hakkında, 39 kişiyi dolandırmaktan dava açıldı. Her kişi için 7’şer yıl olmak üzere toplam 273 yıla kadar hapis cezası istenen Can 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, şunları söyledi: “5 bin civarında kişi başvurdu. Yakalanıp, hapse girmeseydim, onlara iş bulacaktım. Ne yaptıysam, istihdam için yaptım.”

İŞ İLANIYLA PARA TUZAĞI

Haberin Devamı

İFADESİYLE herkesi şaşırtan ve 5 bine yakın kişiden 70’er lira para topladığı öne sürülen Can, “İş başvurusu yapanların kimlik fotokopilerini Kuzey Irak’ta birine 120 bin dolara sattım. Parayı posta yoluyla gönderecekler. Ben de müştekilerin zararını gidereceğim” diyerek kendini savundu. Duruşma ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!