GeriSeyahat Londra’da indirim erken başladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Londra’da indirim erken başladı

Londra’da indirim erken başladı

Birkaç hafta önce enflasyon şoku yaşayan İngiltere’de mağazalar harekete geçti. İndirimler erken başladı. Giyimde canlı renkler moda. Vitrinlerde daha çok pastel tonlardaki kırmızı, portakal, mor renkler göze çarpıyor. Bileklere kadar uzanan pardesüler yerini diz üstü, daha sade pardesülere bıraktı. Yeni açılan Avrupa’nın en büyük AVM’si Westfield Stratford City hafta sonlarında tıklım tıklım dolu.

Her yeni güne Londra’ya yeni gelmiş bir turist heyecanıyla uyanırım, her köşesini yeniden keşfetmek için sabırsızlanırım. Alışveriş tutkum, şehrin sunduğu sınırsız seçeneklerle şölene dönüşür. Alışverişte dünyanın hiçbir ülkesi Londra’yla yarışamaz. Örneğin, Noel alışverişi için dünyada en çok tercih edilen şehirler listesinde en üst sırada yer alır. O tarih kokan, her bir adımında sizi büyüleyen caddeleri, ara sokakları alışverişte farklı tad arayanlar için kaçırılmaz fırsatlar sunar.

ENFLASYON AÇIKLANDI İNDİRİMLER BAŞLADI

Noelin yaklaşmasıyla Londra caddelerindeki yoğunluk iki kat arttı. Önceki hafta İngiltere’de enflasyonun son 20 yılın doruğuna çıktığı açıklandı. Mağazalar olası talep düşüşüne karşı indirimlere erken başladı. Oxford Street’te ilerlerken hemen hemen her mağazanın vitrini indirim yazılarıyla dolu.

Son yıllarda birçok yeni alışveriş merkezi açılmasına rağmen gerçek merkez hâlâ Oxford Circus çevresi. Topshop şık ve ucuz giyimin adreslerinden biri. Başkentte toplam 10 mağazası var. Herbirinde ayakkabıdan aksesuara binlerce ürün arasından seçim yapmanız saatlerinizi alır. Oxford Steet ve Regent Street üzerinde ayrıca H&M, Timberland, River Island, Hugo Boss, Miss Selfridge, Debenhams, Mango, Zara, New Look, Urban Outfitter ve Primark’ın şubeleri yer alıyor. Hepsi birbirine çok yakın, yürüme mesafesinde.

Topshop, Timberland, Hugo Boss, River Island, Debenhams, Mango, New Look, Zara başta olmak üzere birçok marka daha iki ay önce yüzde 60’lara varan indirime girdi.

Ünlü tasarımcılar ise Bond Street’te yoğunlaşıyor. Alexander McQueen, Bally, Burberry, Calvin Klein, Canali, Chanel, Christian Dior, Church’s, Coach, Corneliani, D&G , DAKS, Diesel, DKNY, Dolce & Gabbana, Donna Karan New York, Emporio Armani, Ermenegildo Zegna, Prada ve Gucci’yi bu caddede bulabilirsiniz. Fiyatlar el yaksa da Londra’ya gelmişken Bond Street’e uğramadan gitmek olmaz.

HARRODS, NOEL’İ TEMMUZ’DA BAŞLATTI

Knightsbridge semtindeki Harrods mağazasının hemen yan sokağı Sloane Street. Louis Vuitton, Pucci ve Fendi gibi ünlü markaların mağazaları burada. İki katlı Moncler’a kayak düşkünleri uğramadan geçemiyor. Sloane’da fiyatların geçen yıla oranla bir hayli arttığını belirtmekte fayda var.

Dünya markalarının son ürünlerini bulabileceğiniz şehrin en gözde çok katlı mağazası Harrods, yoğun talep nedeniyle bu yıl Noel satışlarına resmi olarak 28 Temmuz’da başladı. Noel süsleri ve hediyelerinin satıldığı alan yaklaşık 750 metrekare. Kapısından girdiğinizde sizi anında büyülü atmosferinin etkisi altına alan mağazada 1 sterline satılan birbirinden etkileyici noel ağacı süslerinin yanı sıra olağanüstü ev dekarasyonları yer alıyor.

Bu yıl indirimler birkaç ay önceden başladı ama alışveriş meraklıları ve gerçek indirim fırsatçıları yine de Noel indirimlerinin gelmesini dört gözle bekliyor. Bugün yarı yarıya olan indirim oranları birkaç hafta içinde yüzde 80’lere ulaşabilir. Depolarında yer açmak isteyen bazı mağazalar ise neredeyse bedava ürün verecek indirimler başlattı.

HARVEY NICOLS’ÜN YENİ GECE ELBİSELERİ

Harvey Nicols bu sezon gece elbisesinde iddialı bir koleksiyon hazırladı. Roksanda Ilincic, Donna Karan and Michael Kors imzalarıyla koleksiyonunu yenileyen mağaza, DAKS, Barbour ve Marc by Marc Jacobs, Mary Katrantzou, D&G ve Givenchy’nin yeni çizgilerine yer verdi. Aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Selfridges, Harvey Nichols gibi çok katlı mağazalar yine müşterilerine hoş sürprizler sunuyor. Jigsaw gibi markalar ise gelişmelere direnmeye kararlı. Erken indirimin sadık müşterileri aldatmak anlamına geldiğini savunan firma her zamanki gibi aralık ayının ikinci haftasını bekliyor. Bu fikri paylaşan mağaza çok az.
Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi Westfield Stratford City bu yıl açıldı. Alışverişi şölene dönüştüren AVM, ayrı bir hava getirdi şehre. Londra Olimpiyat Stadı yakınındaki Westfield Stratford City’de ünlü markaların da yer aldığı 300 mağaza bulunuyor. Özellikle hafta sonları çok kalabalık.

BICESTER VILLAGE, TRENLE 45 DAKİKA UZAKLIKTA

Şehir dışındaki AVM’ler cazibesini koruyor. Oxford yakınlarındaki Bicester Village, Londra’dan trenle 45 dakika uzaklıkta. Her türlü markaya ait en ucuz malların satıldığı outlet kayak takımları dahil yeni spor donanımlarına ihtiyacı olanlar için tam bir cennet. Acıkanlara dünya mutfaklarından onlarca farklı restoran servis sunuyor. Ünlü şef Jamie Oliver’ın “Fabulous Feasts” adlı restoranı da burada.

BİLETİNİ ÖNCEDEN ALANA YEMEK ÜCRETSİZ

Dünyanın en popüler müzikallerinin, oyunlarının sergilendiği başkentte, West End’e dönerek perdesini 7 Kasım’dan itibaren açmaya hazırlanan Chicago, Crazy For You, Billy Elliot, We Will Rock You, Dreamboats and Petticoats, Phantom of the Opera, Mamma Mia, The Lion King, Singing In The Rain ve yeni başlayan Ghost en popüler gösteriler arasında. Tiyatroların çoğu Picadilly Circus veya Victoria istasyonlarına yürüyüş mesafesinde. Çevredeki birçok restoran gösteriler öncesinde özel mönü çıkarıyor, eğer bileti önceden alırsanız yemek fiyata dahil. Mama Mia ve The Lion King benim en çok beğendiklerim. İkisinden birini görmenizi tavsiye ederim. İyi yerden çift kişilik bilet 85 sterlin. İndirimli bilet için www.londontheatreboxoffice.net ve www.visitlondon.com sitelerine bakabilirsiniz.

BUNLARI UNUTMAYIN

Londra’ya ilk defa gelenlere mutlaka panoromik şehir turu yapmalarını tavsiye ederim. Üstü açık Original Tour ve Big Bus’tan 28 sterline, 24 saat geçerli bilet alıp harika bir şehir turu yapmak mümkün. Aynı şirketin London Eye turu da dahil bilet ücreti 58 sterlin. İstediğiniz noktada inip binebileceğiniz otobüs turlarına Thames Nehir turu dahil. Alışveriş noktalarında duran otobüsler güzel bir Londra anısına hizmet ediyor. Londra çok rahat bir ulaşım ağına sahip. Metro ve otobüslerle ucuz ulaşım için Londra’ya vardığınızda hemen bir “oyster” kartı almanızı tavsiye ederim. İstasyonların otomatik bilet veren makinelerinde Türkçe dil desteği var. Otelinizi seçerken metro istasyonuna yakın olmasına dikkat edin. Alışverişin kalbinin attığı Oxford Street’e Victoria ve Westminister civarındaki otellerden kolayca yürüyebilirsiniz.

False